27 Kasım 2014 09:15

‘Yasak sizin, yazmak bizim işimiz!’

G-9 Gazeteciler Platformunda yer alan 12 basın meslek örgütü, Meclis Yolsuzluk Komisyonu haberlerine getirilen yayın yasağına tepki gösterdi.

Paylaş

G-9 Gazeteciler Platformunda yer alan 12 basın meslek örgütü, Meclis Yolsuzluk Komisyonu haberlerine getirilen yayın yasağına tepki gösterdi.

Halkın haber alma hakkını her şeyin üzerinde gazetecilerin “devlet sırrı” “ulusal güvenlik” gibi muğlak kavramlara dayandırılan yasaklara hep karşı çıktıkları belirtilen açıklamada, “İktidar, bu yasakları, esnafı polisliğe çağıran söylemi ve ‘darbe önleme’ uğruna çocuk öldüren polis uygulamalarıyla yeni rejimin adını da kendisi koyuyor.  Halkın öğrenme hakkını ve ancak doğru bilgilenmiş vatandaşlarla kurulup yaşatılabilecek bir demokrasiyi adım adım yok ederken, yayın yasaklarının olmadığı yerlerde yazan, söyleyen, gösteren gazetecilere de cezalar yağdırıyor” denildi.

Açıklamada, “Biz aşağıda imzası bulunan gazetecilik meslek örgütleri olarak son yayın yasağını protesto ederken, hiçbir yasak ve baskının gerçeği karartamayacağını ilan ediyoruz. Halkın haber ve bilgi alma hakkına aracılık eden gazeteciler olarak haberleri vermeye devam edeceklerini açıklayan yayın organları ile dayanışma içinde olduğumuzu vurguluyor ve varsın yasaklar sizin işiniz olsun, yazmak da bizim işimiz olacak diyoruz” ifadeleri yer aldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Beykoz'da parçalanmış 2 aylık ceset bulundu

SONRAKİ HABER

Yoksulluk sınırı 4 bin liraya dayandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...