27 Kasım 2014 08:47

DİSK'ten Danone işçilerine destek

DİSK’in Trakya’daki Tekstil İşçileri Sendikası, Birleşik Metal-İş, Genel-İş, Emekli-Sen sendikaları şube başkan ve yöneticileriyle, DİSK Bölge Temsilcisi Arif Kuday, dün direnişteki Danone işçilerini ziyaret etti.

Paylaş

DİSK’in Trakya’daki Tekstil İşçileri Sendikası, Birleşik Metal-İş, Genel-İş, Emekli-Sen sendikaları şube başkan ve yöneticileriyle, DİSK Bölge Temsilcisi Arif Kuday, dün direnişteki Danone işçilerini ziyaret etti.

Ziyarette, Danone işçisi coşkulu ve moralliydi. İşçiler, iş çıkışı slogan, ıslık ve alkışlarla çıkış kapısına geldi. Bir süre karşılıklı sloganlar atıldı. Daha sonra DİSK’li sendikacılarla kucaklaşan işçiler, taleplerini içeren sloganları birlikte attı.

DİSK Bölge Temsilcisi Arif Kuday, DİSK’li sendikacılar adına bir konuşma yaptı. Arif Kuday konuşmasında, “Soğuk demeden, yağmur demeden, bir ayı aşkındır burada direnişlerini sürdüren Gıda-İş sendikamıza üye işçi kardeşlerimizi selamlıyoruz. Çok zor ve ağır koşullarda, gece gündüz çalışıp evlerine ekmek götürmeye çalışan işçi arkadaşlarım, anayasal haklarını kullanıp Gıda İş sendikamıza üye oldular. Sendika seçme hakkını kullanan ve toplusözleşme talepleri olan Danone işçisi kardeşlerimizin mutlu olmaya hakkı yok mu?” diye seslendi.

Kuday, Türkiye’de sendikal hak ve özgürlüklerin, yasalarla ve yasa dışı yollarla kullanılamaz hale getirildiğini, DİSK’in bu hukuksuzluğa karşı mücadele yürüttüğünü söyledi. “Onuruyla direnen, adalet isteyen, haksızlıklar karşısında eğilmeyen bu arkadaşlarımızın, toplusözleşme hakları tanınana kadar, onlarla kol kola, omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz. Bedeli ne olursa olsun, bu onur mücadelesinin sonuna kadar yanında olacağız” diyerek, Danone işçisinin yanında olacaklarının sözünü verdi.

Arif Kuday’ın konuşmasından sonra söz alan Gıda-İş Genel Sekreteri Seyit Aslan, Danone yöneticilerine seslenerek, hukuka uymayan, iş kolu barajı gibi, iş yeri barajı gibi yasal düzenlemelerin arkasına sığınmamalarını, işçilerin iradelerine uyup masaya oturmalarını, toplusözleşme görüşmelerine başlamalarını, bundan başka yapılacak işin olmadığını hatırlattı. Aslan konuşmasında, Danone yöneticilerinin daralma gerekçesiyle 30 işçiyi işten çıkaracağı ve gönüllü çıkmak isteyen işçilerin olduğunu anımsatarak, “Hiçbir işçi arkadaşımız, iş yerinde insanca çalışma koşulları varsa, insanca yaşayacak bir ücret alıyorsa, ailesine boynu bükük gitmiyorsa, onların geçimini sağlıyorsa, neden gönüllü olarak iş yerinden ayrılsın? Patronlar bunu bilmez mi? O uluslar arası işverenler bunu bilmez mi? Türkiye’deki hükümet ve bakanı bunları bilmezler mi? Bilirler, bilirler ama işlerine gelmez! Onun içindir ki, Gıda İş olarak, DİSK’e bağlı sendikalar olarak, Danone işçileri olarak, bu haksızlığa karşı, bu adaletsizliğe karşı, bu keyfi uygulamaya karşı, buradan, kazanmadan asla ve asla gitmeyeceğiz!” diyerek kararlılıklarını vurguladı.

Konuştuğumuz Danone işçileri, böyle ziyaretlerin kendilerine moral verdiğini, direnme güçlerini arttırdığını, yalnız olmadıklarını hissettiklerini söyleyerek, destek ve ziyaretlerin devam etmesi gerektiğini söyledi. (Lüleburgaz/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Soba zehirlenmesi: 2 çocuk öldü

SONRAKİ HABER

Yasağı tanımadılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...