27 Kasım 2014 07:41

Soruşturmada yol kat edilmedi

Gezi Parkı’nda yaralılara yardım ederken gaz bombasıyla sol ayağından vurulan Aydın Aydoğan'ın verdiği hukuk mücadelesinde bir buçuk yıldır hiçbir gelişme kat edilmedi.

Paylaş

Tolga Alp TURGUT
İstanbul

Gezi Parkı’nda yaralılara yardım ederken gaz bombasıyla sol ayağından vurulan Aydın Aydoğan'ın verdiği hukuk mücadelesinde bir buçuk yıldır hiçbir gelişme kat edilmedi. Gazetemize konuşan Aydoğan, “Devletin polisi beni sakat bıraktı. Bir işe girip çalışamıyorum. Adalet istiyorum” dedi.     

POLİSLERİN İFADESİ 1 YIL SONRA ALINDI

Aydın Aydoğan, 11 Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı’nda yaralananlara yardım etmek isterken atılan bir gaz kapsülü ayağına isabet etti. Biber gazı kapsülünün ayağına isabet etmesi sonucu ayak parmağı kırılan Aydoğan’ın aşil tendonları yırtıldı. Aydoğan, polislerden şikâyetçi oldu. Dosyası, 272 kişinin şikayetçi olduğu ‘Memur Suçları’ dosyasında birleştirildi. Soruşturmanın başındaki Savcı Adnan Çimen, 17 Aralık Operasyonu’nda dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın odasına böcek koyduğu iddiasıyla görevden alındıktan sonra, 16 polisin ifadeleri bir yıl sonra alınabildi.

‘HERKES İÇİN ADALET İSTİYORUM’

Gazetemize konuşan Aydın Aydoğan, savcıya ifade vermeye gittiğinde başından geçen bir olayı anlattı. “Ben savcıya ayağım alçıda ifade vermeye gittim. Dört tane polis oraya başka bir tutuklu getirmişlerdi. Beni göstererek sordular bu niye gelmiş diye. Orada bir memur hanım Gezi davası dedi. Polislerden biri bana bakarak, keşke gebertselerdi dedi” diyen Aydoğan, “Bu polislerin insanları sakat bırakmaya, gözlerine gaz bombası atmaya ne hakkı var” şeklinde tepkisini dile getirdi. Aydoğan, “Ben o gün haksızlıklara hukuksuzluklara karşı Gezi’deydim. Gezi’de polis şiddeti had safhadaydı. YouTube’da videolarda ‘vur vur kafasına vur’ diye polisleri de gördük” diye konuştu. Sakat kaldıktan sonra bir işe girip çalışamadığını söyleyen Aydoğan, “Emniyet personel listeleri belli, gaz kullananlar belli bunun hesabı sorulmalı. Sadece kendim için değil herkes için adalet istiyorum” dedi.   


POLİSLER AMİRLERİNİ HATIRLAYAMADI

Aydın Aydoğan’ın soruşturmasının tutanaklarında 16 zetçi (gaz tüfeği kullanan) polis birbirinin aynı ifadeleri vermişti. “O gün oradaydım ama nerede olduğumu bilmiyorum” ortak ifadesini veren polisler ayrıca gaz tüfeği sertifikalarının olduğunu ancak kullanıp kullanmadıklarını hatırlamadıklarını söyledi. Polisler amirlerinin kim olduğunu da hatırlamadıklarını ifade etti. Savcılığın istediği görüntüleri de göndermeyen Emniyet Müdürlüğü, TOMA’ların eski görüntülerine ulaşılamadığını ve ham görüntülerin üzerine yeni görüntülerin kaydedildiğini gerekçe göstermişti.

ÖNCEKİ HABER

İşçiler can güvenliği olmadan çalışmaya devam ediyor

SONRAKİ HABER

Mahkeme iptale, Cengiz oyuna doymadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...