27 Kasım 2014 06:41

Adalet Bakanı Bozdağ, yayın yasağını savundu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM'de 4 eski bakan ile ilgili oluşturulan soruşturma komisyonuna dair yayın yasağı getirilmesine ilişkin, usule, yasaya, içtüzüğe, Anayasaya aykırı herhangi bir durumun söz konusu olmadığını savundu.

Paylaş

Bakan Bozdağ, 16. dönem adli yargı hâkim ve Cumhuriyet savcı adayları ile 9. dönem idari yargı hâkim adaylarının kura töreni öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı.

4 eski bakan ile ilgili TBMM'de kurulan soruşturma komisyonuna yayın yasağı getirilmesine ilişkin soruya Bozdağ, şu karşılığı verdi: "Adli bir komisyondur. Meclis soruşturma komisyonu görev yaparken Cumhuriyet savcısının sahip olduğu bütün yetki ve görevle donatılmış olarak görev yapmaktadır. Esasında Cumhuriyet savcısının yaptığı bir soruşturmayı eski bakanlar hakkında Meclis soruşturma komisyonu yapmaktadır. Soruşturma sırasında savcıların sahip olduğu bütün hak, yetki ve görevlere sahiptir. Soruşturma gizlidir. Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köyle yaptığı açıklamada, 'gizli yürütülmesi gereken soruşturma komisyonu çalışmalarının her gün gazetelerde çarşaf çarşaf yer almasının soruşturmanın gizliliğini ortadan kaldırdığını' kendisi ifade etmiştir. Bu gizliliğe riayet edilmesi nedeni ile hakimden soruşturmanın gizliliği hakkında karar vermesi talebinde bulundu. Sayın komisyon başkanının yaptığında usule, yasaya, içtüzüğe, Anayasa'ya aykırı herhangi bir durum söz konusu değildir. Soruşturmalar insanları lekelenme hakkına da riayet edilerek yürütülmesi gerekir. Gizliliğin en önemli nedenlerinden birisi de bu."

HDP HEYETİNİN İMRALI'YA ZİYARETİ
Bakan Bekir Bozdağ, 'HDP heyeti hafta sonu yapacağı İmralı ziyareti yapacak. Heyette iki ismin daha yer alması bekleniyor. Bu isimlerle ilgili kesinleşmiş bir durum var mı?' sorusuna ise "HDP’lilerin Bakanlığımıza müracaatları henüz olmadı. Müracaatları olduğunda biz bakacağız, değerlendireceğiz. Ona göre gitmesi gerekenler gidecektir. Bana iletilen isim yok. Belki bakanlığa gelmiştir ama bana henüz gelmediği için imzaya o nedenle söylüyorum. Milletvekilleri ile yasa gereği izin verme yetkisi Adalet Bakanlığı’na aittir. Milletvekili olmayanlarla ilgili ayrı bir usul var. Benim imzama henüz gelen bir şey olmadığı için bir değerlendirmede bulunmadım. Milletvekillerinin bu hafta sonu gitmeleri konusunda talepleri olduğunu biliyorum. Biz de olumlu bakıyoruz taleplerine." şeklinde cevap verdi. (ANKARA)

Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat: Yasak kararına uymayacağız!

ÖNCEKİ HABER

Nevşehir'de servis aracıyla otobüs çarpıştı: 2 ölü, 11 yaralı

SONRAKİ HABER

Çin'den Pasifik atağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...