27 Kasım 2014 00:30

Sağlığın sosyal nabzı

Anadolu Sağlık Merkezi sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlardan yola çıkarak, 234 bin 458 kullanıcının attığı 329 bin 395 adet tweet’i inceledi. Araştırma sonucu hazırlanan “Sağlığın Sosyal Nabzı” raporunda yer alan sonuçlara göre, Türkiye, sosyal medyada en çok depresyon ve kanser ile ilgili paylaşımlarda bulunuyor.

Paylaş

Anadolu Sağlık Merkezi sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlardan yola çıkarak,  234 bin 458 kullanıcının attığı  329 bin 395 adet tweet’i inceledi. Araştırma sonucu hazırlanan  “Sağlığın Sosyal Nabzı” raporunda yer alan sonuçlara göre,  Türkiye, sosyal medyada en çok depresyon ve kanser ile ilgili paylaşımlarda bulunuyor.

SOSYAL MEDYANIN SAĞLIK GÜNDEMİ

Kanser tedavisi gören ya da bu sebeple haya-tını kaybeden kişilerle ilgili paylaşımlar sosyal medyanın sağlık gündemini oluşturuyor.
Despresyondan sonra kadınların en çok konuştukları konular arasında baş, diş ve karın ağrıları gelirken, erkeklerin kadınlara oranla kanserden daha fazla söz ettikleri ortaya çıkıyor.

'DEPRESYONDAYIM'

Sosyal medyada en çok depresyon konuşuluyor. yüzde 76’lık oranla depresyon, kadınların en çok bahsettiği hastalık. Kadınlar, erkeklere göre sayıca iki kat fazla depresif tweet atıyor.

ERKEKLER KORKUYOR

Kanser hem erkek hem de kadınların sıklıkla konuştuğu bir sağlık sorunu. Araştırma sonuçlarına göre erkekler kanser konusunu
kadınlardan daha fazla dile getiriyor.

'ALERJİM AZDI'

Kadınlar erkeklere göre yüzde 75 daha fazla alerjik reaksiyon gösteriyor.

'ÇOK GARİPSİN'

Kadınların sosyal medyada en çok konuştuğu hastalıklardan biri yüzde 71’lik oranla grip. Kadınlar, gripten çok şikayet ettikleri için erkekleri eleştiriyor.

KADINLARIN BAŞI GERÇEKTEN AĞRIYOR

Kadınların başağrısı şikayetleri, sosyal medyada da en çok konuştukları konular arasında. Migren bu konuda yüzde 77’lik oranla ilk sırada geliyor. Bunu karın ve diş ağrısı  takip ediyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

3 asırlık çam ağacı!

SONRAKİ HABER

Balkanlarda yükselen ateş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...