27 Kasım 2014 01:00

Coreal’de patron destekli örgütlenme

COREAL alüminyum halat fabrikasının patronu, işyerinde Birleşik Metal-İş’in örgütlenmesini engellemek için Türk Metal’i devreye soktu.

Paylaş

Hakan YILDIZ
Kayseri

COREAL alüminyum halat fabrikasının patronu, işyerinde Birleşik Metal-İş’in örgütlenmesini engellemek için Türk Metal’i devreye soktu.

Kayseri Serbest Sanayi Bölgesi’nde kurulu Has Çelik firması bünyesinde faaliyet yürüten Coreal’de, DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası uzun süredir örgütlenme faaliyeti yürütüyordu. Örgütlenmeyi engellemek isteyen patron, işçileri, Has Çelik’in diğer fabrikaları olan Has Çelik Halat, Has Çelik Kablo ve Metal Matris fabrikalarında örgütlü olan Türk Metal Sendikası’na üye olmaya zorluyor. Yaklaşık 170 işçinin çalıştığı Coreal’de geçtiğimiz günlerde “Irak’taki savaş nedeniyle küçülmeye gidiyoruz” diye Birleşik Metal-İş üyesi 10 işçi işten atıldı. Gelişmelerle ilgili görüştüğümüz işçiler, patronun söylediği gibi daralma olmadığını aksine birçok firmadan ve ülkeden yeni sipariş geldiğini söylüyor. İşçiler, “Yıllardır haklarımız budanırken ve bir çok sorun yaşanırken Türk Metal Sendikası ortada değildi. Şimdi ise patronun desteği ile her vardiyada tezgâhları dolaşarak zorla üye yapmaya çalışıyorlar” diyor.  DİSK Bölge Temsilciliği ve Birleşik Metal-İş Sendikası da örgütlenme çalışmalarını hiçbir gücün engelleyemeyeceğini belirterek işçilere çağrıda bulundu.

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray, Anderlecht'e 2-0 yenildi

SONRAKİ HABER

TCDD’de kadın çalışana mobbing

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...