26 Kasım 2014 19:34

Galatasaray, Anderlecht'e 2-0 yenildi

Şampiyonlar Ligi grup müsabakalarında 5. hafta bugün oynanan maçlarla başladı. D Grubu'nda Galatasaray, Anderlecht'e deplasmanda 2-0 yenilerek grubu sonuncu sırada tamamlamayı garantiledi ve bu sezonki Avrupa defterini kapattı.

Paylaş

Şampiyonlar Ligi grup müsabakalarında 5. hafta bugün oynanan maçlarla başladı. D Grubu'nda Galatasaray, Anderlecht'e deplasmanda 2-0 yenildi. Sarı kırmızılıların böylece grubun son sırasındaki yeri kesinleşti. Gruptaki diğer maçta Arsenal, Borussia Dortmund'u 2-0 yenerek puanını 10'a yükseltti.

Anderlecht'e galibiyeti getiren golleri 44 ve 86'da Chancel Mbemba attı. Galatasaray'da ise Selçuk İnan 83'te kırmızı kart gördü. Anderlecht böylece puanını 5'e yükseltti ancak Arsenal'in Dortmund'u mağlup etmesiyle gruptan çıkma ümitlerini yitirdi. Belçika temsilcisi yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek.

PRANDELLİ: YOLA DEVAM

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Anderlecht'e 2-0 mağlup olarak Avrupa kupalarına veda ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında,  "Biz profesyoneliz ve yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Avrupa'dan elendikleri için üzgün olduklarını belirten Prandelli, şunları söyledi:

"Avrupa'dan elendiğimiz için üzgünüz ama biz profesyoneliz ve yolumuza devam edeceğiz. Sahada iyi bir Galatasaray vardı. 44. dakikada şanssız bir şekilde gol yedik. İkinci yarıda öne geçmeye çalıştık. Gayet de iyi oynamamıza rağmen böyle bir şanssızlık oldu."

Tazminatı konusundaki sorular üzerine İtalyan teknik adam, "Çok açık ve net söylüyorum, hiçbir şekilde tazminatım yok. Sözleşmemle ilgili daha fazla konuşmak istemiyorum. Maçla ilgili konuşalım. İsterseniz bu soruları yöneticilerimize sorarsınız ve cevabını alırsınız" ifadesini kullandı.

Sarı kırmızılı oyuncuların aralarındaki saha içi tartışmalarının hatırlatılması üzerine de Prandelli, "Gerginlikler olabilir. Futbolcularımız da insan. Böyle durumları yaşıyorlar. Onlar da varını yokunu ortaya koymaya çalışıyor. Gerginlikler olabilir" diye konuştu.

Galatasaray'ın maç programını da eleştiren teknik direktör Prandelli, "İlk göreve geldiğimde de söylemiştim, UEFA'nın da futbolcuların sağlığını düşünmesi gerekiyor. Bir takımın Çarşamba günü maç oynayıp Cumartesi başka bir maça çıkması büyük bir skandal. Bu ikinci kez başımıza geliyor. Bunu engellememiz gerekiyor" dedi.

GECENİN SONUÇLARI

Şampiyonlar Ligi'nde alınan diğer sonuçlar şöyle:

A GRUBU:

Atletico Madrid-Olympiakos 4-0 * Malmö-Juventus 0-2

B GRUBU:

Basel-Real Madrid 0-1 * Ludogorets Razgrad-Liverpool 2-2

C GRUBU:

Zenit St. Petersburg-Benfica 1-0 * Bayer Leverkusen-Monaco 0-1. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Rusya, Esad'la ilişkileri geliştirecek

SONRAKİ HABER

Coreal’de patron destekli örgütlenme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...