26 Kasım 2014 11:04

Halkların köprüsü KÖPRÜDER kuruldu

Halklar arasında dayanışmayı hedefleyen KÖPRÜDER bir grup aydının harekete geçmesiyle kuruldu. KÖPRÜDER’in ilk hedefi İzmir’e göç eden Suriyeli mültecilerin sorunlarını tespit ederek çözüm yollarını bulmak.

Paylaş

Metehan UD
İzmir

İzmir’de aralarında akademisyen, avukat, sağlıkçı gibi çeşitli mesleklerden çok sayıda insan hakları savunucuları bir araya gelerek Halklararası Dayanışma Köprüsü Derneği’ni (KÖPRÜDER) kurdu.  Dernek kuruluş amacını “Halklar arasında kamusal dostluk ve dayanışma duygusunu geliştirmek, güçlendirmek ve toplumsal,siyasal felaketler ve toplumsal bir felakete dönüşen doğa olayları karşısında halkların birbiriyle dayanışmasına aracılık etmek” olarak tanımlıyor.

SOKAK SOKAK SAHA ÇALIŞMASI

Dernek güncel olduğu için ilk olarak İzmir’e son zamanda göç etmiş ve hala normal yaşama adapte olamamış Suriyeli savaş mağduru göçmenlerin sorunlarını önüne koydu. Dernek üyeleri Kadifekale ve Ballıkuyu sokaklarında saha çalışmasına başladı. Burada sokak taramasında karşılaşılan Suriyelerin sağlık, barınma ve iş problemleri kayıt altına alındı. Yine yakın zamanda sağlıkçılardan oluşan bir ekip bu bölgede sağlık taraması yapacak. Dernek bu çalışmalara kapsamında tespit edilen sorunların çözümü için valilik, kaymakamlık ve belediye gibi kamu kurumlarının harekete geçmesi için çaba sarf edecek. Dernek yine yapılan yardım kampanyalarının merkezi olarak koordine edilmesini sağlayacak.

‘HEDEF; DAYANIŞMA AĞLARINI OLUŞTURMAK’

Suruç’ta da bulunarak gönüllü hekimlik yapan ve derneğin kurucu üyelerinden Prof. Dr. Cem Terzi gazetemize konuşarak dernek hakkında bilgi verdi. Kamusal dostluğun,  farklı kimliklerin, birbirlerini eşit ve eşdeğer kabul etmelerini ve birbirleriyle dayanışmalarını sağlayacak demokratik bir ilişki biçimi olduğu düşüncesinden hareketle yola çıktıklarını kaydeden Terzi “Türkiye toplumunu oluşturan halkların, birbirlerine ilişkin korku, nefret, düşmanlık vb. gibi olumsuz, çatışmacı ve ötekileştirici duygu duvarlarını yıkmak; bunun yerine gerçek ve kalıcı bir barış için gereken saygı, dostluk ve dayanışma ağlarını oluşturmak derneğimizin orta ve uzun vadede ilk hedefidir. Bu amaçla köprü olmaya vesile olacak etkinlikler düzenleyeceğiz” dedi.

 

ÖNCEKİ HABER

Çatı yok saat hep aynı!

SONRAKİ HABER

Maden-İş ve Tes-İş’ ten direnişe çağrı bildirisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...