26 Kasım 2014 10:26

‘Ordu yetmez Antalya da göreve’

Ordu’ya turneye gitmeye hazırlanan Tiyatrocu Tuncer Yığcı’nın, Facebook hesabından yazdığı “Ordu... Göreve...” sözlerine Devlet Tiyatroları Genel Müdür Vekili Nejat Birecik soruşturma başlattı. Birecik bu sözleri ‘TSK’yi kendisi ve Devlet Tiyatrolarına karşı kışkırtmak’ olarak değerlendirdi.

Paylaş

Sevda AYDIN
İstanbul

Ankara Devlet Tiyatroları Oyuncusu Tuncer Yığcı, Ankara Ekin Tiyatrosu’yla Ordu’ya turneye katıldı. “Söz Meclis’ten İçeri” adlı oyunu sahnelemek için Ordu’ya geçecek olan Yığcı, yola çıkmadan önce Facebook hesabından “Ordu... Göreve...” esprisiyle seyirciyi tiyatroya çağırdı. Nejat Birecik ise bu sözleri nedeniyle Yığcı’ya “TSK’yi kendisine ve DT’ye karşı kışkırtmak” suçlamasıyla soruşturma başlattı. Soruşturmanın gerekçesinde, “DT Genel Müdür Vekili’nin (Mustafa Kurt), görevden alınmasından sonra sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla makama atanması muhtemel kişiyi (Nejat Birecik) kastederek, ‘Ordu… Göreve…’ şeklinde orduyu göreve davet niteliğinde ifadeler kullandığınız ve bu ifadelerin birden çok kişiye ulaşarak, alenileştirdiğiniz iddia edilmektedir” denildi.

Savunması istenen Tiyatro Sanatçısı Yığcı Evrensel’e yaptığı açıklamada kararı nasıl değerlendirdiğini “Gülüyorum. Çünkü gülmek devrimci bir eylemdir” diyerek açıkladı.
16 Ekim 2014 tarihinde Ekin Tiyatrosunun Söz Meclisten İçeri adlı oyununu Ordu’da oynadıklarını, bu nedenle “Ordu... Göreve...” dediğini aktaran Yığcı, “1 Aralık’tan itibaren de Antalya’dan başlayan turnemiz İzmir’de bitecek. Ben yine diyorum ki Antalya göreve, Alanya göreve, Manavgat göreve, Burdur göreve, İzmir göreve...”dedi.

Birecik atandıktan sonra pek çok eleştirinin, hatta istifaların yaşandığı Devlet Tiyatrolarında, sanatçılarının Birecik’ten beklentisinin şeffaflık olduğunu söyleyen Yığcı, “Devlet Tiyatroları ile ilgili projesinin ne olduğunu, gelecekte nasıl bir DT istediğini açıkça anlatmasını isteriz” dedi.

 

ÖNCEKİ HABER

‘Çevre değil, talan yönetmeliği’

SONRAKİ HABER

Demokratik rejimlerde basın sansürlenemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...