26 Kasım 2014 09:12

'Turgut Özal suikasti' davasında Levent Ersöz’e beraat

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 'Turgut Özal suikasti' olarak bilinen davada sanık olarak yargılanan Levent Ersöz hakkında beraat kararı verildi.

Paylaş

Ersöz'ün avukatı Hulusi Coşkun beraat kararı ile ilgili yazılı açıklamasında "Öncelikle, Yüksek Mahkemenin verdiği beraat kararını takdirle karşılıyoruz. Bu beraat kararı Ergenekon, Balyoz, Zirve Yayınevi Katliamı gibi davalara örnek teşkil edecektir" ifadelerine yer verdi.

Avukat Hulusi Coşkun'un yazılı açıklaması şöyle; Bugün Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen, Müvekkilimiz Levent Ersöz'ün sanık olarak yargılandığı 'Turgut Özal suikasti' olarak bilinen davada Müvekkilimiz Levent Ersöz hakkında beraat kararı verildi.

Öncelikle, Yüksek Mahkemenin verdiği beraat kararını takdirle karşılıyoruz. Bu beraat kararı Ergenekon, Balyoz, Zirve Yayınevi Katliamı gibi davalara örnek teşkil edecektir. Çünkü kumpas davalarının ana delillerinden olan gizli tanık uydurmalarına ve komplolara itibar edilmemiş; dava hızla sonuçlandırılarak bu tür davalara emsal oluşturulmuştur. Verilen beraat kararı ile aynı zamanda ulusumuzun güven ve gurur kaynağı olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve değerli komutanlarının rencide edilmesi, itibarsızlaştırılması oyunları bozulmuştur. Artık hesap verme sırası, bu tür davaları açanlarda, bu kirli dosyaları oluşturanlarda, bireye ve olaya göre mahkeme kurup kendilerinin zarar göreceği endişesiyle mahkeme kapattıranlarda, uydurma ihbarlarla ve bahanelerle devletimizin mahremine -kozmik bürolarına- el atanlarda, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti, onun temel kurumlarını başta Silahlı Kuvvetler olmak üzere zaafa uğratmak isteyenlerde, ülkemizin bütünlüğünü tartışılır hale getirenlerdedir. En içten ve yürekten dileğimiz hukukun ve adaletin kirli oyunlara bundan böyle alet edilmemesi, bu tür dava dosyalarının hukukun utanç müzesine bir an önce gönderilmesi ve artık yeni utanç dosyalarıyla adaletin yüzüne kara leke çalınmamasıdır." (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Hayyam Garipoğlu tutuklanarak cezaevine gönderildi

SONRAKİ HABER

Sansüre boyun eğmeyeceğiz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...