26 Kasım 2014 05:18

Nijerya’da iki patlama: 78 ölü

Nijerya’nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde iki kadın canlı bomba kısa süre aralıklarla aynı yerde intihar saldırısı düzenledi. Patlamalarda en az 78 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Paylaş

Boko Haram örgütünün etkili olduğu Borno eyaletinin başkenti Maiduguri’de kalabalık bir pazar yerinde ardı ardına 2 patlama yaşandı. Tanıkların verdiği bilgiye göre ilk patlama sonrası olay yerine yaralılara yardım için gidildiğinde, ikinci bombanın patladı. Çevrenin adeta kan gölüne döndüğü patlamada, en az 78 kişinin öldüğü belirtildi. Çok sayıda yaralının da olay yerine yakın hastanelerde tedavi altına alındığı ifade edildi. İntihar saldırısını yapan iki kişinin ise kadın olduğu açıklandı.

Ulusal Acil Durum Yönetimi Ajansı (NEMA) ise iki patlamada 21 kişinin cesedine ulaşıldığını açıkladı. Son beş yıldır bölgede binlerce kişinin ölümünden sorumlu tutulan Boko Haram örgütünün patlamalardan sorumlu olduğu ihtimali üzerinde duruluyor.

Adı yerel dilde "Batı eğitimi günahtır" anlamına gelen "Boko Haram", 2009'da bir strateji değişikliğiyle, Nijerya'nın kuzeyinde İslam devleti kurmayı amaçladığını duyurmuştu.

Uluslararası Af Örgütü bu grubun 2014 yılı başlarında en az 1.500 kişiyi öldürdüğünü söylüyor.

2002 yılında kurulan örgüt Borno eyaletinin başkenti Maiduguri'yi merkez üs edinmişti.
Ancak daha sonra şehri terk etmeye zorlandılar.

Nijerya ordusu örgütün Ekim ayında ele geçirdiği ve adını "İslam kenti" olarak değiştirdiği Mubi'nin de kontrolünü geri kazanmıştı.

Örgüt, 14 Nisan'da Chibok'ta bir okula baskın yapmış ve 200'den fazla kız öğrenciyi kaçırmıştı.
Boko Haram örgütü geçen hafta gerçekleştirdiği iki saldırıda da 100'ün üzerinde kişiyi öldürmüştü. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

'60 mahallede vatandaşlar arsenikli su içiyor'

SONRAKİ HABER

TEOG sınavı başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa