25 Kasım 2014 16:47

İstanbul'da 6 polis işkence suçundan tutuklandı

Sultanbeyli ilçesinde bulunan Fatih Polis Merkezi'nde, 26 yaşındaki S.Ş. adlı genci, cop, maden suyu şişesi ve silah dipçiği ile darp ettikten sonra makatına zorla soda şişesi sokmaya çalışan 6 polis işkence suçundan tutuklandı.

Paylaş

İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde yaşayan 26 yaşındaki S.Ş., 15 gün önce "aralarında husumet bulunan iki grubu uzlaştırma" bahanesiyle Sultanbeyli Fatih Polis Merkezi'ne çağırılmış ve karakolda kendisine "Sen kimsin uzlaştırıyorsun bunları" diyen polisler tarafından cop, maden suyu şişesi ve silah dipçikleriyle darp edilmişti. Darp edildikten sonra 15 gün iş göremez raporu verilen S.Ş., ayrıca kendisini darp eden polislerin soda şişesini zorla makatına sokmaya çalıştıklarını da söylemişti.

Olaydan sonra S.Ş'nin polisler hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, bilirkişi heyeti 26 kameranın kaydettiği görüntüleri izlemiş ve hazırladığı raporda, işkencenin yapıldığı iddia edilen odada kameranın bulunmadığını, Ş.Ş.'nin karakola sağlıklı girdiğini, ancak odadan çıkarken topalladığını ve destek alarak yürüdüğünü belirtmişti.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve Anadolu Adliyesi'ne sevk edilen 6 polis, savcılık sorgusunun ardından "işkence" suçundan tutuklanmaları talebiyle sevk edildikleri Nöbetçi 3. Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Kani Beko Ülker işçilerini ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Konya'da okullara kar tatili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...