25 Kasım 2014 08:07

Atanmayan 300 bin öğretmen var

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “15 bin yeni kadro ilan edeceğiz ve 15 bin yeni öğretmen atamasını Ocak ayında yapacağız. Bir tür Öğretmenler Günü hediyesi olarak bunu sizlere ve ailelerinize tevdi etmek istiyorum” dedi. Ancak ataması yapılmayan öğretmen sayısı 300 bini buluyor.

Paylaş

Tolga Alp TURGUT
İstanbul

Başbakan Ahmet Davutoğlu 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve 81 ilden gelen 81 öğretmeni kabul etti. Davutoğlu, “15 bin yeni kadro ilan edeceğiz ve 15 bin yeni öğretmen atamasını Ocak ayında yapacağız. Bir tür Öğretmenler Günü hediyesi olarak bunu sizlere ve ailelerinize tevdi etmek istiyorum” dedi. Başbakanın açıklaması medyada ‘öğretmenlere müjde’ şeklinde yansıdı ancak Milli Eğitim Bakanlığında norm kadro esasına göre 126 bin 137 öğretmen açığı var ve hâlâ ataması yapılmayan 300 bini aşkın öğretmen bulunuyor.

15 BİN ÖĞRETMEN ATANACAK AMA...

Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarına ilişkin gazetemize konuşan Eğitim Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Özev, “Başbakan Davutoğlu’nun yaptığı açıklamaya göre, Ocak ayında emekli olacak öğretmenlerin durumu göz önüne alınarak 15 bin yeni öğretmen ataması yapılacak. Meslekte 30 yılını dolduran bir öğretmen emeklisi 1657 TL alıyor. Dolayısıyla öğretmenler emekliliği tercih etmiyor. Böyle olunca öğretmenlerin emekli olmasını beklemek ve istemek mantıklı değil. Ayrıca öğretmen atamalarının eğitim-öğretim yılının başlangıcında yapılması gerekirken, Ocak ayında yapılması eğitimin sürekliliğini olumsuz etkileyecektir. Öğretmenlerin iş güvencesiz çalışmasının zararını bir yandan da sözleşmeli öğretmen uygulaması sonucu her yıl 6 ayda bir öğretmen değiştiren öğrenciler çekiyor. Ocak ayında yapılacak 15 bin öğretmen atamasından sonra 15 bin sözleşmeli öğretmenin işsiz kalacağını tahmin etmek de zor değil. Atamaların hangi branşta yapılacağı henüz açıklanmadı ancak önceki yıl atamalarına bakıldığında tarih öğretmenliğine 339, fizik öğretmenliğine 462, matematik öğretmenliğine 1279 ve din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliğine 3376 öğretmen atandığını görüyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Ağrı'da 2 'Kobanê' tutuklaması

SONRAKİ HABER

Okan Üniversitesi'nde 'Köy Enstitüleri' konferansı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...