24 Kasım 2014 19:38

Cihatçı gruplar Halep'in kuzeyindeki Şii beldelere saldırıyor

Suriye’de el Nusra Cephesi’nin öncülük ettiği cihatçı gruplar, Halep’in kuzeyinde, Anadan bölgesi kırsalında, Şii nüfusun yaşadığı Zahra ve Nubbul beldelerine saldırıyor.

Paylaş

Suriye’de el Nusra Cephesi’nin öncülük ettiği cihatçı gruplar, Halep’in kuzeyinde, Anadan bölgesi kırsalında, Şii nüfusun yaşadığı Zahra ve Nubbul beldelerine saldırıyor.

Çevresindeki bölgeler silahlı grupların kontrolü altında olan Zahra ve Nubbul’a yönelik başlatılan yeni saldırı dalgasına Ceyş’ul Muhacirin Vel Ensar’ın da aralarında bulunduğu grupların da katıldığı öğrenildi.

Al Masdar News’ün haberinde havan topu ve füzelerle yapılan saldırılarda sivillerin yaşamını yitirdiği belirtilirken Suriye ordusu askerleri, Hizbullah ve Yerel Savunma Güçleri’nden militanların beldeleri savunduğu aktarıldı.

Ceyş'ul Muhacirin Vel Ensar'ın saldırıların başarısız olmasının ardından doğu Zahra'dan çekildiği bildirildi.

Nusra ve Muhacirin'in Pazar günkü saldırılar sırasında 43 militanının öldürüldüğü, 14'ünün de teslim olduğu aktarıldı. Çatışmalarda Ceyş’ul Muhacirin Vel Ensar Komutanı Maced Kirman’ın öldürüldüğü ifade edildi.

Dün Hizbullah'ın karşı saldırıyla Zahra'nın güneyini kontrolü altına aldığı bunun üzerine Nusra'nın Nubbul'un doğusuna saldırdığı ancak bölgede hakimiyetin Esad güçlerinde olduğu belirtildi.

HALEP'TE SİLAHLI GRUPLAR VE DESTEKÇİLERİ

Halep’te Eşrefiye Mahallesi’nde de İslami Cephe’nin havan ve füzeli saldırıları gerçekleşti. Militanların Eşrefiye’de yakıt tanklarını hedef aldığı belirtiliyor. Söz konusu yakıt tankları Eşrefiye ve çevresindeki hanelerin ısınma ihtiyacını karşılamakta kullanılıyor.
Al Masdar News, ordunun 2 yıl aradan sonra doğu Halep’e girdiğini ve İslami Cephe ile IŞİD’in kontrolünde bulunan 3 köyü ele geçirdiğini de duyurdu.  (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Silvan'da yürüyüşe saldırı: 2 yaralı

SONRAKİ HABER

Hisarcıklıoğlu: Türkiye 6 yıldır yerinde sayıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...