24 Kasım 2014 18:56

Silvan'da yürüyüşe saldırı: 2 yaralı

Silvan'da, DBP Gençlik Meclisi tarafından PKK'nin 36. kuruluş yıldönümünü kutlamak için yapılmak istenen meşaleli yürüyüşe polisin saldırısı ile başlayan olaylarda biri silahla olmak üzere iki kişi yaralandı.

Paylaş

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, DBP Gençlik Meclisi, PKK'nin 36. kuruluş yıl dönümünü kutlamak için Silvan Belediyesi önünde bir araya geldi. Aralarında Silvan Belediyesi Eş Başkanı Melikşah Teke, DBP İlçe Eş Başkanı Eyüp Koşar'ın da bulunduğu kalabalık grup burada erbane, davul, zurna eşliğinde şarkılar söyleyerek halay çekti.

Ardından meşaleleri yakan ve ellerine "Kobanê'den Şengal'e ilk kıvılcımdan zafere yaşasın diriliş bayramımız" yazılı pankartı alan kitle Diyarbakır Caddesi üzerinde Çerxa Şoreşê marşı okuyarak sloganlarla yürüyüşe geçmek istedi. Çevik kuvvet ekipleri çok sayıda TOMA, Akrep tipi zırhlı araçla kitleyi ablukaya aldı ve kitlenin yürüyüşüne engel oldu. DBP'liler ve polisler arasında diyalogun devam ettiği esnada kitleye yoğun gaz bombası ve tazyikli su ile saldırıldı. Saldırının ardından başlayan olaylarda ara sokaklara dağılan ve daha sonra tekrar Diyarbakır, Eğitim, Gül ve Büyükçeşme Caddesi'ne çıkan gençler ile polis arasında çatışma çıktı. Çok sayıda zırhlı araç ve çevik kuvvet ekipleriyle sert bir şekilde saldıran polis, caddeleri adeta gaz bulutuna çevirirken, gençler ise polise ses bombaları, havai fişek, Molotofkokteyli ve taşla karşılık verdi.

CENAZE BEKLEYEN YURTTAŞ KURŞUNLA YARALANDI

Çatışmaların şiddetlenerek devam ettiği sırada Büyükçeşme Caddesi üzerinde vefat eden bir yakınının cenazesini bekleyen ve Batman'dan geldiği belirtilen Mehmet Şerif Turan(35) adlı yurttaş sol bacağından aldığı mermiyle yaralanırken, amcası Abdullah Turan ise sağ baldırına isabet eden bir cisimle yaralandı. Her iki yaralı da çevrede cenaze bekleyen ve kahvehanelerde oturan yurttaşlar tarafından hastaneye kaldırılırken, Mehmet Şerif Turan'ın vurulduğu anda ve sonrasında TOMA'dan çevredeki yurttaşlara da müdahale edildiği görüldü. Silvan Devlet Hastanesi Acil Polikliniğine kaldırılan yararlılardan Mehmet Şerif Turan'ın atar damarının koptuğu ve yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildiği öğrenildi. Abdullah Turan ise Silvan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Devam eden olaylar gençlerin ara sokaklara dağılmasıyla sona erdi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'Dersimliyi genel başkan yapmışız, daha büyük özür mü var'

SONRAKİ HABER

Cihatçı gruplar Halep'in kuzeyindeki Şii beldelere saldırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa