24 Kasım 2014 16:31

AKP'den 'havuz medyası'na operasyon

Ethem Sancak'ın sahibi olduğu TürkMedya çatısı altındaki Star Medya Grubu, Kanal 24, Akşam ve Güneş gazetelerinde yayın yönetmenleri görevden alındı.

Paylaş

Ethem Sancak'ın sahibi olduğu TürkMedya çatısı altındaki Star Medya Grubu, Kanal 24, Akşam ve Güneş gazetelerinde yayın yönetmenleri görevden alındı.

Hükümete yakınlığı ile bilinen gazetelerde görevden alınan isimler şöyle: Mustafa Karaalioğlu (Star Medya Yayıncılık Grup Başkanı), Yusuf Ziya Cömert (Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni), Mehmet Ocaktan (Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni).

Timeturk'ün haberine göre duruma tepki gösteren Star Yazarı Hakan Albayrak da istifa etti.

Star’da yayın koordinatörü Murat Kelkitlioğlu ve köşe yazarı Mustafa Nihat Yükselir’in de görevine son verildi.

2 MİLYONLUK TARTIŞMA

Medyaradar, Mustafa Karaalioğlu’nun Star gazetesinin promosyon için kamu bankalarından çektiği 2 milyon TL’lik kredinin ekibi tarafından iç edildiği iddiası sebebiyle gönderildiğini iddia etti. İddia ortaya çıktığından bu yana Ethem Sancak ile Karaalioğlu'nun arasının açık olduğu biliniyordu.

Tartışmanın ardından Karaalioğlu önceki gün Star Gazetesi Yazarı Cemil Ertem'i, "Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut ile birlikte Ak trolleri kullanarak, aralarında kendisinin de bulunduğu bazı isimlere karalama operasyonu yaptığı" iddiasıyla kovmuştu.

Star gazetesinden kovulan Cemil Ertem, kişisel Twitter hesabından "Medya içindeki hırsızlara, mülk düşkünlerine, kendi patronunu soyanlara karşı çıkın, acayip günlerde masa altına saklananları bilin" diye yazmıştı.

ÇALIŞANLARA GÖNDERİLEN E-POSTA

Medyatava, Murat Sancak'ın TürkMedya'da yaşanan operasyonla ilgili çalışanlara gönderdiği e-postayı yayınladı:

"DEĞERLİ ÇALIŞANLARIMIZ, BİLİNDİĞİ ÜZERE KISA BİR SÜRE ÖNCE STAR MEDYA GRUBUNDA GERÇEKLEŞEN HİSSE DEVRİ VE YENİ YÖNETİM KURULU TEŞEKKÜLÜNE BAĞLI OLARAK ÜST ORGANİZASYONEL YAPIDA BAZI DEĞİŞİKLİKLER GERÇEKLEŞMİŞTİR. YAPILAN ORGANİZASYONEL DEĞİŞİKLİK ÇERÇEVESİNDE UZUN YILLAR BOYUNCA STAR MEDYA GRUBU’NDA MEDYA GRUP BAŞKANI GÖREVİNİ YÜRÜTEN SN. MUSTAFA KARAALİOĞLU VE STAR GAZETESİ GENEL YAYIN YÖNETMENLİĞİ GÖREVİNİ YÜRÜTEN SN. YUSUF ZİYA CÖMERT İLE YOLLARIMIZ AYRILMIŞTIR. KENDİLERİNE MEDYA GRUBUMUZA VERMİŞ OLDUKLARI ÖZVERİLİ HİZMETLERDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDER BUNDAN SONRAKİ YAŞAMLARINDA BAŞARILAR DİLERİZ."

'İBRAHİM KARAGÜL DE GÖNDERİLDİ' İDDİASI

Öte yandan medyaradar.com'un haberine göre, Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'ün de görevine son verildiği öne sürüldü. Karagül'ün görevine son verilme gerekçesinin "Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut aleyhine algı operasyonu yönetmek" olduğu belirtildi. Ancak bu iddia doğrulanmadı.

AKŞAM SAATLERİNDE ÖĞRENDİLER

Star Medya Grubu CEO'su Mustafa Karaalioğlu, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert ile Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan'ın görevlerine son verildiği kararı kendilerine akşam saatlerinde tebliğ edildi.

FUAT AVNİ 'İÇERİDEN' BİLDİRDİ

Twitter üzerinden hükümetle ilgili bilgiler yazan ve Gülen Cemaati üyesi olduğu iddia edilen Fuat Avni, Gül’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde Karaalioğlu’nun Yusuf Ziya Cömert’i de yanına alarak Köşk’e çıktığını, bunun tepkilere neden olduğunu yazmıştı.
İşten çıkarıldığı ifade edilen Star gazetesi köşe yazaı Mustafa Nihat Yükselir, son yazılarından birinde “Artık bu kirli rekabete dur demenin zamanı geldi” başlıklı bir yazı kaleme almıştı.

Yükselir şöyle demişti:  “Genç bir meslektaşımın daveti üzerine bazı gazete İnternet yöneticileri ile nefis Erzurum Cağ Kebabı ziyafetinde buluştuk. Buluştuğum arkadaşlarla ziyafet sonrası yaptığımız sohbette bir konuda harekete geçmekte çok geç kaldığımızı anladık... Evet, İnternet haberciliği adı altında haber ile alakasız yapılan yayınlar karşısında sadece haber vererek rekabet ederken ciddi bir haksızlıkla karşı karşıya kalıyoruz. Hepinizin yakından bildiği birçok gazete İnternet sitesi haberlerle birlikte çıplaklık unsurların ağır bastığı içerikleri de yayınlıyorlar.”

AKSOY: BENİM KOVULMAM BASİT

Star ve Akşam gazetelerindeki işten çıkartmalar sonrası gelen tepkilerden biri Yeni Şafak gazetesinde sekiz yıl çalıştıktan sonra, hükümetin tek kimlikli politikalarına yönelik eleştirilerini Gezi sürecinde CNN Türk’teki bir programda da sürdürünce işine son verilen gazeteci Murat Aksoy’dan geldi. Aksoy twitter hesabından, “Kovulanları düşününce benim kovulmam basit kalıyor onların yanında” diye yazdı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

'Milletvekillerine kadro vermediğim için hedef alındım'

SONRAKİ HABER

Arınç: Edirne Valisi hissi davrandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...