24 Kasım 2014 13:34

İZENERJİ işçileri zaferlerini halaylarla kutladı

Taşeron firmalara geri adım attıran İZENERJİ işçileri zaferlerini İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde çektikleri halaylarla kutladı. Mesai bitimiyle Belediye önünde toplanan işçiler "İş ekmek yoksa barış da yok", "Direne direne kazanacağız" sloganlarını attı ve hep birlikte zafer halayı çekti.

Paylaş

Taşeron firmalara geri adım attıran İZENERJİ işçileri zaferlerini İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde çektikleri halaylarla kutladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçi Personel Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen büyük ihalede tek teklifin İZENERJİ’den gelmesi ve taşeron firmaların işçilerin kararlı mücadelesiyle geri adım atmasından sonra DİSK’e bağlı Genel İş İzmir 2 Nolu Şube Büyükşehir önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Mesai bitimiyle Belediye önünde toplanan işçiler "İş ekmek yoksa barış da yok", "Direne direne kazanacağız" sloganlarını attı ve hep birlikte zafer halayı çekti.

‘EMNİYET MÜDÜRÜNDEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ’

İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde bir konuşma yapan Genel İş 2 Nolu Şube Başkanı Taner Şanlı taşeron şirket DERMAR’ın son olarak basında çıkan açıklamalarına değinerek şunları söyledi “Şirketin bir açıklaması var basında. Emniyet Müdürünün her işçinin başına bir polis dikeceğinden bahsediliyor. Burası bir hukuk devletidir. Emniyet müdürüyle örgüt olarak bir görüşme yapacağız. Eğer önlem alınacaksa önce kara para aklayanlara, emeği çalanlara önlem alınsın. Bu ülkeyi soyanlara önlem alınsın. Emniyet müdürü bu sözleri söylememişse çıkıp bunu açıklasın.Bu ülkenin emek mücadelesinin kutsallığına inanan, ekmeği mücadelesini veren, buralarda aylardır beridir mücadele eden belediye önünde sabahlayan, ilçelerde her gün eylem yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Her şey netleşti artık. İşçi sınıfına hayırlı uğurlu olsun. Genel İş'in, işçinin gücünü bu ülkede herkes görecek."

SARI TEŞEKKÜR ETTİ

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da mücadelelerine destek veren sendikaları ve siyasi partilere teşekkür ederek "En son konuşmamda iki mesaj verdim; çünkü artık 3 aydır yaşadığımız sıkıntı ve stresi davullarla zurnalarla yaşayacağız. Taşeron firmalar örgütlü olduğumuz işyerlerine gelmeyin demiştik. İşimize, işyerimize ve ekmeğimize sahip çıkıyoruz ve taşeron istemiyoruz. Bugün bu sese kulak verdiler ve gelmediler. O yüzden kendinizi coşkuyla alkışlayın" dedi.  (İzmir/EVRENSEL)

İZENERJİ işçileri kazandı

ÖNCEKİ HABER

İngiltere YPG’ye katılan Britanyalıları tartışıyor

SONRAKİ HABER

Katmerciler bir kez daha TOMA ihalesi kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa