24 Kasım 2014 11:46

Sabah RTÜK ve YSK’yı paralelle eşleştirdi

Sabah gazetesi 30 Mart yerel seçimleri ve 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde, seçim yasaklarını ihlal eden yayınları yüzünden A TV ve A Haber’e verilen cezalara “Bu ceza değil yüz karası” başlığıyla tepki gösterdi.

Paylaş

Sabah gazetesi 30 Mart yerel seçimleri ve 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde, seçim yasaklarını ihlal eden yayınları yüzünden A TV ve A Haber’e verilen cezalara “Bu ceza değil yüz karası” başlığıyla tepki gösterdi. Cezaların Paralel Yapı etkisindeki kişiler tarafından verildiğini iddia eden gazete dünkü haberinde “Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nı ekrana çıkarmak ne zaman suç oldu? diye de savunma yaptı. Sabah gazetesi bütün bu yasakların da medyanın özgürlüğüne darbe olduğunu ileri sürdü.

Sabah,  “10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde iki kanalın ortak yayınında yer alan ‘Başbakanla Gündem Özel’ programı, YSK’nın yasakçı zihniyetine takıldı. YSK, Başbakan’ın canlı programa alınmasını ceza gerekçesi yaptı. YSK’nın tek kanallı televizyon döneminden kalan mantıkla kestiği ceza ise akıllara tek bir soru getirdi: Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nı ekrana çıkarmak ne zaman suç oldu?” diye sordu.

Ayrıca gazete kendi grubunun aldığı cezalar olunca hukuku aklına getirdi ve ‘hukuk garabeti’ dedi. (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Ümmü Sıbyan: Zifir

SONRAKİ HABER

Şeflerin Savaşı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...