24 Kasım 2014 11:27

Ocak ayında 15 bin öğretmen ataması yapılacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Öğretmenler Günü nedeni ile 81 ilden gelen öğretmenlerle bir araya geldi. Başbakanlık'ta konuşan Davutoğlu, meslektaşlarım diye hitap ettiği öğretmenlere atama yapılacağını bildirdi. "Birçok öğretmen adayımızı mutlu edecek haberi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ocak ayında emekli olacak öğretmenlerimizin de durumlarını göz önüne alarak 15 bin yeni kadro ilan edeceğiz. 15 bin yeni öğretmen atamasını ocak ayında yapacağız" dedi.

Paylaş

Öğretmenlere meslektaşlarım diye hitap eden Davutoğlu, 81 ilden gelen öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutlayarak "Meslektaşlarım dedim çünkü ben de sizi, bu kutlu mesleği icra eden değerli öğretmenlerimizi tek tek ve bir bütün olarak, meslektaşlarım olarak görüyorum. Bütün hayat planlamasını öğrencilerle beraber geçirme ve onların geleceğini planlamayı ve onlarla birlikte hayat planlamayı adamış birisi olarak şimdi dahi ne zaman öğrencilerimi görsem büyük bir heyecan, büyük bir şevk, büyük bir aşk duyarım" diye konuştu.

‘BİZ OYUNCAK DAĞITACAKSAK DAĞITIRIZ’

Öğrencilere dağıtılan tabletler ile ilgili açıklamada bulunan Davutoğlu, "Biz tabletleri öğrencilere mekanik bir araç diye vermedik. Teknoloji öyle bir şey ki iki ucu keskin kılıç gibi. Nereye doğru kullanırsanız sizi oraya yöneltir. Birçok yerden benim aldığım bilgi tabletlerin bir oyun aracı haline dönüşmeye başladığını gösteriyor. Biz oyuncak dağıtacaksak dağıtırız. Oyun yanlış bir şeydir diye söylemiyorum. Ama tabletleri bilgi çağında bilgiye erişim imkanını öğrencilere tanıtmak için veriyoruz. Bu kapsamda dağıtılan tabletlerin kullanımını lütfen takip edin ve öğrencilere dersleri hep tabletler üzerinden verin ki öğrenci onu bir eğitim aracı olarak kullansın" değerlendirmesinde bulundu.

‘HAFTA SONLARINI BELKİ ÖĞRETMENLERİMİZDEN ALDIK AMA...’

Dersanelerin dönüşümünün ardından hafta sonları takviye kurslarında ders veren öğretmenlere teşekkür eden Başbakan Davutoğlu, "Dersanelerin dönüşümü sonrasında ortaya çıkan ihtiyaç dolayısıyla takviye kurslarında öğretmenlerimizin gösterdiği fedakarlık dolayısıyla bir kez daha teşekkürlerimi ifade ediyorum. Hafta sonlarını da belki öğretmenlerimizden aldık ama öğretmenliğin 24 saat 7 gün sürmesi gereken bir meslek olduğunu hepimiz idrak etmişizdir. Ben gerçek bir öğretmenin tatili olmasını gerektiğini düşünmüyorum" açıklamasında bulundu.

‘ÖĞRETMENLER GÜNÜ HEDİYESİ OLARAK TEVDİ ETME İSTİYORUM’

Ocak ayında yeni öğretmen ataması yapılacağının belirten Davutoğlu, "Birçok öğretmen adayımızı mutlu edecek haberi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ocak ayında emekli olacak öğretmenlerimizin de durumlarını göz önüne alarak 15 bin yeni kadro ilan edeceğiz. 15 bin yeni öğretmen atamasını ocak ayında yapacağız. Daha sonra ihtiyaca göre tekrar değerlendirme ek şeyler gelecek dönem için yapılacak ama bu aşamada 15 bin yeni atamayı da buradan ilan etmekten memnuniyet duyuyorum. Bir tür Öğretmenler Günü hediyesi olarak bunu sizlere tevdi etmek istiyorum" dedi. (ANKARA)

 

ÖNCEKİ HABER

Özelleştirmeye geçit vermeyecekler

SONRAKİ HABER

Kumun tadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...