24 Kasım 2014 10:26

İZENERJİ işçileri kazandı

İzmir'de Büyükşehir Belediyesi işçilerinin taşeron çalışmaya karşı yaptığı eylemler sonuç verdi. 4726 işçiyi ilgilendiren ihalede, taşeron firmalar çekilirken, sadece büyükşehir belediyesinin şirketi İZENERJİ teklif verdi.

Paylaş

Son yapılan park bahçe personel alımı ihalesinin taşeron şirket DERMAR’a verilmesiyle birlikte taşeron krizinin yaşandığı İzmir’de, Büyükşehir Belediyesi birçok işçi biriminde ihaleye çıktı. 1 yıl ile 3 yıl arasında süreleri kapsayan ve İşçi Personel Şube Müdürlüğü tarafından açılan ilk büyük ihalede isteklilerden gelen teklifler alınırken, ihaleye tek teklifi mevcut hizmetleri yürüten belediye şirketi İZENERJİ AŞ verdi. İhaleye gireceğini açıklayan DERMAR ise teklifte bulunmadı.

Yaklaşık bedelin toplam 469 milyon 380 bin 694 TL olarak açıklandığı ihalede, mevcut personeli istihdam eden belediye şirketi İZENERJİ AŞ 469 milyon 88 bin 251 TL ile tek teklifi veren firma oldu. İhale komisyonunun yapacağı değerlendirme sonrasında 15 gün içerisinde resmi sonucu açıklaması bekleniyor. Kazanan şirket yılbaşından itibaren resmen iş başı yapacak.

TEMEL HİZMETLERİ KAPSIYOR

Belediyenin toplam 22 biriminde personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım ihalesi, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yürütülen destek hizmetleri, teknik işler, kültür sanat faaliyetleri, cenaze ve defin hizmetleri, yeşil alanların bakımı ve sulanması, tamir, bakım, onarım, büro ve temizlik hizmetleri, sosyal hizmetler, altyapı, gençlik ve spor hizmetleri, huzurevleri aşevleri, depo hizmetleri, ulaşım, zabıta, katı atık yönetimi, çevre, sağlık ve tedavi, trafik gibi temel hizmetleri de yakından ilgilendiriyor.

‘İHALE KANUNU DEĞİŞSİN’

İhale sonucunu gazetemize değerlendiren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ihaleye tek firmanın girmesinin yaptıkları eylemlerin başarıyla sonuçlandığının göstergesi olduğunu dile getirerek “Taşeron firma çalıştırmanın yaratacağı sıkıntıları sanırım İzmir Büyükşehir Belediyesi de farkına vardı. İşçi arkadaşlarımız, daha güvenceli ve sendikalı bir yapı içerisinde çalışmaya devam edecek. Fakat bu sorunu tamamen çözmüyor. İhale Kanununda düzenleme yapılarak belediye şirketlerine hizmet alımlarını ihaleye girmeden, doğrudan temin yoluyla verilmesini istiyoruz. Taşeron tamamen kaldırılmasını buradan geçer” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Tunus’ta cumhurbaşkanı ikinci turda seçilecek

SONRAKİ HABER

Proletarya enternasyonalizminin Türkiye buluşması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...