24 Kasım 2014 10:04

Boynu bükük kaldı yazılacak şiirlerin

Şair-Yazar Melisa Gürpınar dün sabah kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Bir hafta önce çek-up yaptıran Gürpınar, dostlarına sonuçlarda bir olumsuz bir durum olmadığını söylemişti.

Paylaş

Dün bir kazayla düşen şair, kaldırıldığı hastanede akciğerinde bir enfeksiyon oluştuğunu öğrendi. Müşayede altına alınan Gürpınar, tetkikleri sürerken yaşamını kaybetti. Gürpınar’ın ailesi cenazenin Çarşamba günü Karacaahmet Mezarlığında defnedileceğini açıkladı. 

MELİSA GÜRPINAR KİMDİR?
İstanbul Belediyesi Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunu olan Gürpınar, 1964 yılında konservatuardan mezun olduktan sonra tiyatro öğrenimine 1965-1967 yılları arasında Londra’da devam etti. Aynı dönemde, BBC Türkçe Servisi’nde kültür programları yaptı. Amatör ve profesyonel birçok tiyatronun kurucu üyesi olan Gürpınar, ilk şiir kitabı “Umut Pembeleri”, 1962 yılında yayımlandı. Ardından “Yeni Bir Gün Şarkısı”, “Geceyarısı Notları”, “Ara Beni Sevgilim Sözcüklerin İçinde” ve “Yalnızlık Mevsimi” gibi pek çok şiir kitabı geldi. 
1990’da yayımlanan “İstanbul’un Gözleri Mahmur” adlı şiirsel öyküleri, Halil Kocagöz Şiir Ödülü’nü aldı. 1992’de “Çocukluğum ve Ölümüm” adlı şiir kitabıyla, “Uçup Giden Kent” adlı çocuk romanı yayımlandı. 1997’de “Okul Arkadaşım” adlı gençlik romanı ve 1998’de “Salkım söğütlerin Gölgesinde” adlı düzyazı şiir kitabıyla, “Kitap Benim Kanadım” adlı çocuklar için yazılmış şiirsel bir anlatı kitabı da yayımlandı. 1999’da, “Her Harf Bir Melek” adlı şiir kitabı yayımlanan şair, 2003 yılında “Ada Şiirleri” adlı kitabıyla Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü’nü kazandı. Türkiye Yazarlar Sendikası ve PEN üyesi olan Melisa Gürpınar Tiyatro Eleştirmeleri Birliği’nin de üyesiydi. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Tünel inşaatında elektrik akımına kapılan işçi öldü

SONRAKİ HABER

Tunus’ta cumhurbaşkanı ikinci turda seçilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...