24 Kasım 2014 09:44

'Kadın ile erkeğin eşitliği fıtrata terstir'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KADEM tarafından düzenlenen Kadın ve Adalet Zirvesi’nde kadın erkek eşitliği konusunda yine çok tartışılacak sözlere imza attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan “ Kadın ile erkeği eşit konuma getiremezsiniz, o fıtrata terstir. Tabiatları bünyeleri fıtratları farklıdır. İş hayatında hamile bir kadını erkekle aynı şartlara tabii tutamazsınız. Çocuğunu emzirmek zorunda olan bir anneyi, bir erkek ile eşit konuma getiremezsiniz” dedi.

Paylaş

Erdoğan 31 Temmuz 2010 tarihinde dönemin başbakanı sıfatıyla Hatay’da katıldığı bir mitinginde de “Kadın kadındır erkek erkektir. Bunların eşit olması mümkün mü?” demişti.
Konuşmasında kadınların erkeklerin yaptığı her işi yapamayacağını iddia eden Erdoğan, “Komünist rejimlerde olduğu gibi. Eline ver kazmayı küreği çalışsın, olmaz böyle bir şey. Onun narin yapısına ters düşer. Anadolu’da da böyle yapılmadı mı? O garibim analarımız ne çileler çektiler be, kamburları çıktı. Erkekte kahvede pişpirik oynasın zar atsın.” dedi.

‘BUNU FEMİNİSTLERE ANLATAMAZSINIZ’

“Dinimiz anneye bir makam daha vermiş. Cenneti ayakları altına sermiş.” diyen Erdoğan, “Ama bunu anlayanlar olur anlamayanlar olur. Bunu feministlere anlatamazsın mesele, onlar anneliği kabul etmiyor. Ama anlayanlar yeter bize diyoruz, onlarla yola devam ederiz.” diye konuştu. Erdoğan, “inançlı” bir insanın kadına şiddet uygulamayacağını da iddia etti.

Kadınların eşitlik mücadelesini eleştiren Erdoğan şunları söyledi: “Kadınların hak mücadelesinin eşitlik kavramına takıldığını adalet duygusunu ıskaladığını gözlemliyoruz. KADEM’in tüm yöneticilerinden ricam var. Bu tavır asla geri adım atmamalıdır. Yapılan eleştiriler KADEM’in duruşunu hiç bozmamladır. Sizler cesur olacaksınız, adam ol diyorsunuz ya. Sizler özgüven sahibi olacaksınız.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Medula sistemi çöktü vatandaş ilaca ulaşamıyor

SONRAKİ HABER

Tünel inşaatında elektrik akımına kapılan işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...