24 Kasım 2014 08:53

Meksika'da öğrenciler 2 radyo istasyonunu işgal etti

İki ay önce 43 öğrencinin devlet-uyuşturucu çetesi işbirliği ile katledildiği Meksika'nın Guerrero eyaletinde öğrenciler, iki radyo istasyonunu işgal etti ve Cumhurbaşkanı Enrique Penie Nieto'ya istifa etmesi için 6 gün süre tanıdı.

Paylaş

26 Eylül'de 43 öğrencinin gözaltına alınarak, uyuşturucu çetelerine teslim edilmesi ve ardından öğrencilerin insanlık dışı yöntemlerle katledildiğinin öğrenilmesi üzerine başlayan gösteriler Meksika'yı sarsmaya devam ediyor. Revolution News'da yer alan habere göre, öğrencilerin kaçırıldığı Guerrero eyaletinde üniversite eğitimi alan öğrenciler, arkadaşlarına yapılanları protesto etmek ve hesap sormak için Pazar günü kentte yayın yapan iki radyo istasyonunu işgal ederek Cumhurbaşkanı Enrique Penie Nieto'yu istifaya çağırdı. Öğrenciler Nieto'ya istifa etmesi için 6 gün verdi.

Eyaletin Chilpancingo şehrinde bulunan radyo istasyonlarını taleplerini duyurmak için işgal eden öğrenciler, yayına girerek hükümetin, arkadaşlarının kaybolmasından bu yana iki aya yakın bir süre geçmesine karşın gerçeği yansıtmayan açıklamalarla halkı oyaladığını söyledi.
Cumhurbaşkanı'nın verilen süre içerisinde istifa etmemesi halinde protestoları tüm ülkeye yayılacağını ifade eden işgalci öğrenciler, taleplerinin yayınlanmasının ardından işgal yerlerinden ayrıldı.

Kaçırılan 43 öğrenci eğitim reform aleyhinde yapılan gösteriler sırasında gözaltına alınmıştı. 6 öğrenci ise olay yerinde polis tarafından öldürülmüştü. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Musa Anter davasının nakli talep edildi

SONRAKİ HABER

Cemevi’ndeki fotoğraf yandaşın sayfalarında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...