23 Kasım 2014 18:36

Danone'de fabrika terk edilmeyecek!

DİSK/Gıda-İş Sendikası’nda örgütlenen Danone işçileri, patronun işçi atması halinde süresiz işyerini terk etmeme eylemine başlama kararı aldı.

Paylaş

Petrol-İş Toplantı Salonu’nda bir araya gelerek gelişmeleri değerlendiren işçiler, patronun yeni hamlesini konuştular. Patronun son kozlarını oynadığını dile getiren işçiler, birlik ve beraberliklerini bundan sonra da sürdürme ve taleplerden geri adım atmama konusunda fikir birliğine vardılar. Sakal bırakma, vardiya giriş ve çıkışlarında alkışlı ve ıslıklı eylem yapma, fabrikayı bir saat geç terk etme, direniş çadırında bekleme eylemlerini devam ettirme kararı alan işçiler, işten atma olması halinde 27 Kasım’dan itibaren süresiz olarak, işyerini terk etmeme eylemine başlayacaklarını bildirdiler. Gıda-İş Sendikası’nda örgütlenmekte ve sözleşme imzalamakta kararlı olduklarını bildiren işçiler, her türlü eyleme hazır olduklarına belirterek “İkinci bir emre kadar bütün mazeret izinleri kaldırılmıştır” dediler.

PATRON ‘30 İŞÇİ FAZLA’ DEDİ

Danone yetkilileri, işçilere yaptıkları duyuruda, 30 işçi fazlalığı olduğunu, gönüllü çıkış isteyen işçilere, net 4 maaş tutarında ek ödeme ve işsizlik parasına başvurmaması halinde de brüt 5 bin lira daha verileceğini duyurdu. İşçiler, gönüllü 30 kişi çıkmaması durumunda, patronun kendi belirlediği işçileri işten atacağını düşünüyor ve bu durumda daha kararlı etkili eylemler planlıyorlar. (Lüleburgaz/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Türkiye, kendisinin rehini oldu’

SONRAKİ HABER

‘Grev kırıcılığı yapmayız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...