23 Kasım 2014 15:39

Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevi önünde tutuklamalar tepki

Kobanê eylemleri sırasında Hınıs'ta haber takibi yapan DİHA muhabiri Mensur Küçükkarga ile Erzurum'daki Lice protestolarında çıkan olaylar gerekçe gösterilerek tutuklanan öğrenciler için Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevi önünde basın açıklaması ve oturma eylemi yapıldı.

Paylaş

Yücel Yekta YÖYLER
Erzurum

Kobanê eylemleri sırasında Hınıs'ta haber takibi yapan DİHA muhabiri Mensur Küçükkarga ile Erzurum'daki Lice protestolarında çıkan olaylar gerekçe gösterilerek tutuklanan öğrenciler için Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevi önünde basın açıklaması ve oturma eylemi yapıldı. Basın açıklamasına  DBP, HDP, İHD, Eğitim Sen, Eftelya Kültür ve Sanat Derneği, Sosyalist Gençlik Derneği ve  atatürk üniversitesi öğrencileri  destek verdi.

Kobanê eylemleri sırasında Hınıs'ta haber takibi yapan (21 Ekim) DİHA muhabiri Mensur Küçükkarga ile Erzurum'daki Lice protestolarında çıkan olaylar gerekçe gösterilerek tutuklanan öğrenciler için Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevi önünde düzenlenen açıklamada, tutsakların serbest bırakılması talep edildi.  Yapılan basın açıklamasında  Mensur'un çalışma arkadaşı Mehmet Arslan :  "Bu gözaltı tutuklanma ve  planlı ve organizeli saldırılar çetelerin, karanlık güçleri güçlendiren tavırlarıyla arkasında  akp hükümeti  bulunmaktadır"dedi.

Arslan konuşmasında AKP hükümetinin özgür basın üzerinde yapmış olduğu baskılara dikkat çekerek şöyle devam etti. "polisini askerini basın çalışanları üzerine sürerek tehdit ve yıldırmalarıyla arkadaşlarımızı engellemeye çalışan devlet çeteleri eliyle bu tarz saldırılar gerçekleşerek bu tür baskılarla özgür basını susturmak istemektedirler." Arslan konuşmasında özgür basına yönelik saldırılar olsa bile bizler var olduğumuz sürece özgür basının susmayacaklarını ifade etti.

Erzurum'un Palandöken merkez ilçesine bağlı mahalle başı semtinde 9 haziran 2013 tarihinde yapılan  Lice protestolarını bahane ederek tutuklanılan 5 kişi için yapılan açıklamada konuşan  Ali Fırat ise baskı, sindirme ve yok etme siyasetinin izlenilmesini kabul etmediklerini ve bundan sonra da etmeyeceklerini ifade etti.

Basın açıklamasının ardından 15 dakikalık oturma yapıldı, oturma eyleminin ardından kitle sloganlarla alandan ayrıldı.

 

ÖNCEKİ HABER

İşten atmalar rezervasyonları iptal ettirdi

SONRAKİ HABER

Reyhanlı davası, Ankara'ya nakledildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...