23 Kasım 2014 08:09

'IŞİD'e katılan 60 Alman öldü'

Alman istihbaratı, IŞİD'e katılmak üzere Irak ve Suriye'ye giden 60 Alman vatandaşının öldüğünü açıkladı.

Paylaş

Kısa bir süre önce IŞİD'e katılmak üzere Irak ve Suriye'ye giden Almanların sayısını 550 olarak açıklayan Almanya istihbaratı, IŞİD'e katıldıktan sonra savaşta ölen Alman vatandaşlarının sayısını da açıkladı. Alman basın organlarından Deutsche Welle'de yayınlanan habere göre Alman istihbaratı çete örgüt IŞİD'le birlikte savaşmak üzere Irak ve Suriye'ye giden 60 Alman vatandaşının öldüğünü açıkladı.

Almanya'da iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın (BfV) başkanı Hans-Georg Maassen, IŞİD mensubu Alman vatandaşları konusunda "Welt am Sonntag" gazetesine verdiği demeçte ölenlerden 9'unun da intihar eylemcisi olduğunu söyledi.

Öte yandan Maassen, IŞİD saflarında savaştıktan sonra Almanya'ya geri dönenlerin sayısını ise yaklaşık 180 olarak açıkladı. Maassen Almanya'ya dönenlerin yarattığı olası saldırı tehdidine dikkat çekti. ABD, İngiltere, Fransa ve diğer Batılı ülkelerle birlikte IŞİD tehdidi açısından aynı teknede bulunduklarını ifade eden Maassen sözlerini şöyle sürdürdü: "Durum kaygı verici, ancak korkuya kapılmamalıyız. Her türlü önlemi almamıza karşın bizde de saldırı düzenlenebileceği ihtimaline hazır olmalıyız. Belli bir tehdidin söz konusu olduğu unutulmamalıdır."

IŞİD'e Almanya'dan katılımın son 6 hafta içinde artış kaydettiğini belirten Maassen, IŞİD ile El Kaide arasında büyük rekabet yaşandığını, bir "başarı modeli" olarak görüldüğü için aşırıların büyük kısmının IŞİD'e katıldığını da sözlerine ekledi. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Kadınların sınırda nöbeti başladı

SONRAKİ HABER

Taksim'de CHP’lilere polis saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...