22 Kasım 2014 13:43

Ken Loach'un yeni filmi Özgürlük Dansı 12 Aralık’ta vizyonda

Usta Yönetmen Ken Loach’un yeni filmi Özgürlük Dansı(Jimmy's Hall), 12 Aralık’ta gösterime girecek. Film, 2014 Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye adayı ydı.

Paylaş

Usta Yönetmen Ken Loach’un yeni filmi Özgürlük Dansı(Jimmy's Hall), 12 Aralık’ta gösterime girecek.

2014 Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye adayı olan, izleyiciler tarafından büyük beğeni toplayan ve Efsane Yönetmen Ken Loach’un belki de son sinema filmi olabileceğini açıkladığı Özgürlük Dansı’nda, Jimmy Gralton’un gerçek yaşam hikayesinden esinlenerek adalet ve özgürlük için sanata sarılan bir aktivistin toplumun bakış açısını değiştirme mücadelesi anlatılıyor.

Mart,1932, Leitrim bölgesi. Jimmy Gralton 10 yıl boyunca ABD’de çalıştıktan sonra annesine bakmak üzere memleketi İrlanda’ya geri döner. İrlanda iç savaştan çıkmış ve yeni hükümet çiftçilere, işçilere ve genç insanlara umut olmuştur. Jimmy, insanların tekrar eski günlerdeki gibi özgürce dans etmeleri, müzik, sanat ve edebiyatla iç içe yaşamaları için geçmişte olduğu gibi halk salonunu tekrar kurmaya karar verir.

Ancak Katolik Kilisesi ve “ileri gelenler” Jimmy’nin salonu tekrar açmasını istemezler. Çünkü bu onların egemenliklerini sürdürmeleri için bir tehdittir...

Senaryosunu Paul Laverty’nin yazdığı filmde Barry Ward, Francis Magee, Aileen Henry, Simone Kirby, Andrew Scott, Jim Norton, Brian F. O’Byrne, Stella McGirl, Sorcha Fox ve Martin Lucey başrolde. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ücretlerini alamayan işçiler iş bıraktı

SONRAKİ HABER

Özel Konser’in konuk şefi: Ali Poyrazoğlu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...