22 Kasım 2014 12:42

Hülya Avşar, Kobanêlileri ziyaret etti

Sanatçı Hülya Avşar ve Hukukçu Kezban Hatemi, Suruç'a gelerek Kobanêlilerin kaldığı çadır kentleri ve sınır hattını ziyaret etti.

Paylaş

Sanatçı Hülya Avşar ve Hukukçu Kezban Hatemi, Suruç'a gelerek Kobanêlilerin kaldığı çadır kentleri ve sınır hattını ziyaret etti. Suruç Belediye Başkanı Zuhal Ekmez, çadırlarla ilgili bilgileri paylaştığı sırada "Burada siyaset yapmayın" diyen Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'e Hatemi, "Bırakın kadınlar siyaset yapsın, konuşsun ki siyasetin düzgünlüğü ortaya çıksın" yanıtını verdi.

Sanatçı Hülya Avşar ve Hukukçu Kezban Hatemi, Kobanêlilerin bulunduğu Urfa'nın Suruç ilçesindeki çadır kentleri ve sınır hattını ziyaret etti. Avşar ve Hatemi, önce Aligor'de bulunan AFAD çadırlarını, daha sonra Kobanê Çadır Kenti'ni gezdi. Kobanê Çadır Kenti'nde çadırları gezen Avşar ve Hatemi, Kobanêli ailelerle görüştü. Çadır kentteki Viyan Amara Eğitim Çadırı'nı da ziyaret eden Avşar ve Hatemi, okulun eğitmeninden bilgi aldı. Avşar, yardım ihtiyaçlarının olup olmadığını ve öğretmen ihtiyacını sorarak, eksikliklerin giderilmesi için yardımcı olabileceğini söyledi.

Çadır kentlerle ilgili Avşar ve Hatemi'ye bilgi veren Suruç Belediye Başkanı Zuhal Ekmez, devletin daha çok AFAD kamplarına baktığını ve yardım ettiğini, ancak Kobanêlilerin kaldığı kamplara bakmadığını ve tüm çadır kentlerde yükün DBP'li belediyelerin ve yardımsever halkın omuzunda olduğunu dile getirdi. Ekmez bu bilgileri paylaştığı esnada AKP'li Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç araya girerek, "Burada siyaset yapmayalım, halkın sorunlarını ön plana çıkaralım" dedi. Ekmez, "Bu bir siyaset değil, gerçeklerdir. Dile getirilmesi gerekiyor. Çünkü bu sorunlarla biz boğuşuyoruz" şeklinde yanıt verirken, Kezban Hatemi de, "Bırakın kadınlar siyaset yapsın, konuşsun ki siyasetin düzgünlüğü ortaya çıksın" dedi.

Avşar ve Hatemi, daha sonra Kobanê'yi en yakından gören Etmanek köyüne giderek ziyaretlerini sürdürdü. Basın tepesi adı verilen ve Kobanê'yi tam karşıdan gören noktaya gitmek isteyen ancak daha sona "tehlikeli" olduğu gerekçesiyle tepeye gitmeyen Avşar ve Hatemi, ziyaretlerinin ardından Suruç'tan ayrıldı. (Urfa/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Mersin'de silahlı saldırı: 1 ölü

SONRAKİ HABER

Hamzaçebi: 'Paralel' diyenlerin korkusu, yolsuzluklardan mahkum olmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...