22 Kasım 2014 10:54

DBP Diyarbakır kongresini yaptı

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Örgütü 3. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kayapınar Spor Merkezinde yapılan kongrede 600 delegenin oyuyla yeni yönetim belirlendi.

Paylaş

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Örgütü 3. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kayapınar Spor Merkezinde yapılan kongrede 600 delegenin oyuyla yeni yönetim belirlendi.

Kongreye delegelerin yanı sıra çok sayıda DBP’li ve kentteki kitle örgütü temsilcileri katıldı. Kongre Kobanê başta olmak üzere özgürlük ve demokrasi mücadelesinde hayatlarını kaybedenler anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Kongrenin divan başkanlığını Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı yürüttü. Anlı divanda yaptığı konuşmada Kürt halkının önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, “Kobanê ve çözüm süreci açısından önemli bir noktadayız. Bu noktada Kürt halkı birliğini sağlamlaştırmalıdır. Bu kongrenin buna vesile olmasını diliyorum” dedi.

ÖCALAN’IN MESAJI OKUNDU

Daha sonra Abdullah Öcalan’ın kongreye gönderdiği mesaj okundu. DBP’nin toplumun her alanındaki ihtiyaçlar için bir kadro partisi olması gerektiğini söyleyen Öcalan’ın mesajında şunlar yer aldı: “Yaşadığımız koşullar gereği yenilenmeye şiddetle ihtiyaç duyulmaktadır. Türkiye 60 yılı aşkındır gladyonun ayrıştırma ve çatıştırma pratiğine kurban edilmektedir. Bu oyun günümüze doğru da en çok Kürtler üzerinde tezgahlanmaktadır. HDP’ye yönelik saldırıların altında da bu gerçeklik yatmaktadır. Bu oyunu ancak hem bölgesel (yerel) demokrasiye ilkesel yer vermeyi ulusal düzeyde resmi bir çatı (sadece çatı değil, demokratik ulus toplumun) da bütünleştirmekle bozabiliriz. DBP’nin bu yönlü gerçekleştireceği reform güncel politik tıkanmayı, kilitlenmeyi açacak en uygun taktik adım olarak değerlendirilmelidir.”

YÜKSEK: İNŞA AŞAMASINDA OLMALIYIZ

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Ortadoğu’da yeni bir şekillenme olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Halkımız artık daha örgütlü. Mücadelemiz Ortadoğu’ya demokrasiyi, eşitliği, özgürlüğü getirebilecek düzeye gelmiştir. İşte Rojava’da halkımız demokratik yönetimler kurdu. Güney Kürdistan’da kimliksel alanda sorunlar çözüldü. Türkiye’de de tarihi bir eşikteyiz. Bir daha kimsenin burnu dahi kanamadan özgürlüğümüzü sağlamak için mücadele ediyoruz.”  Kürt halkının artık sadece isyan değil inşa aşamasında olması gerektiğini kaydeden Yüksek, “Yerel demokrasiyi geliştirmeliyiz. Türkiye’de devlet küçülmelidir. Toplum büyümelidir. Demokrasi toplumun işidir” dedi. Toplum temelli bir ekonominin canlandırılması gerektiğini ifade eden Yüksek, “Bugüne kadar kaynaklarımızı kullanıp üretim toplumu olamadık. Bunda devlet politikasının da payı var. Ancak bu yeterli izahat olmuyor. Yeni dönemde ekonomi hamlesi yapmalıyız” dedi.

Tek listeyle gidilen seçimde yapılan oylama sonucunda DBP Diyarbakır İl Eş Başkanları Ali Şimşek ve Hafize İpek oldu. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Failler hâlâ aramızda!

SONRAKİ HABER

Kavlak: Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa