22 Kasım 2014 10:38

Failler hâlâ aramızda!

Cumartesi Anneleri, adalet arayışlarının 504. haftasında 1980 yılında İstanbul’da kaybedilen Hayrettin Eren’in akıbetini sordu.

Paylaş

Cumartesi Anneleri, adalet arayışlarının 504. haftasında 1980 yılında İstanbul’da kaybedilen Hayrettin Eren’in akıbetini sordu. Cumartesi Anneleri, “Aradan 34 yıl geçti ama 12 Eylül’ün gözaltında kaybettiği Hayrettin Eren ve diğer evlatlarımızın akıbetleri hâlâ karanlıkta, failleri hâlâ aramızda” dedi.

DİHA’nın haberine göre gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini soran Cumartesi Anneleri Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. 21 Kasım 1980 tarihinde İstanbul’da gözaltına alınarak kaybedilen Hayrettin Eren’in akıbetinin sorulduğu bu haftaki eylemde Eren’in yakınları söz aldı. Bu haftaki açıklamayı ise Cumartesi İnsanlarından Hatun İldemir yaptı. İldemir, “34 yıldır tüm iktidarlar darbecilere suç ortaklığı yaparak 12 Eylül’ü yaşatıyor” ifadelerini kullandı. Hayrettin Eren’in arkadaşı ile buluşmak üzere babasına ait otomobille Saraçhane’ye gittiğini ve arkadaşı ile birlikte İşcan Geçidi’nde gözaltına alındığını hatırlatan İldemir, “Eren ailesi Milli Güvenlik Konseyi başta olmak üzere birçok mercie başvurdu. Ancak Hayrettin’den bir daha haber alınamadı” diye konuştu.
Cizre’de de Dayîkên Şemîyê, bu hafta taksici olan ve 3 yolcusu ile birlikte JİTEM tarafından kaçırıldıktan sonra katledilen Ömer Candoruk’un faillerini sordu. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

'Hatırlamayan hayal kuramaz'

SONRAKİ HABER

DBP Diyarbakır kongresini yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa