22 Kasım 2014 13:03

Kadri Yıldırım dahil 24 kişi serbest, 5 kişi tutuklandı

Artuklu Üniversitesi'nde "yolsuzluk" iddiası ile ilgili mahkemeye sevk edilenlerden 5'i tutuklandı. Prof. Dr. Kadri Yıldırım'ın da arasında bulunduğu 24 kişi ise serbest bırakıldı.

Paylaş

Artuklu Üniversitesi'nde "yolsuzluk" iddiası ile ilgili mahkemeye sevk edilenlerden 5'i tutuklandı. Prof. Dr. Kadri Yıldırım'ın da arasında bulunduğu 24 kişi ise serbest bırakıldı.

Mardin Artuklu Üniversitesi'nde bazı ihalelerde yolsuzluk iddiasıyla yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınıp, dün adliyeye sevk edilen 51 kişinin sabaha kadar devam eden savcılık sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen 29 kişiden 5'i "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "yolsuzluk" suçlamalarıyla tutuklandı.

Mahkemeye sevk edilenler arasında bulunan Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım'ın da içerisinde yer aldığı 24 kişi ise serbest bırakıldı.

YILDIRIM: BU SALDIRI KÜRT HALKINA YÖNELİKTİ

Kadri Yıldırım, adliye binası önünde açıklamada bulundu. Yıldırım, "Hepiniz benim babam ve dedelerimden kalan mirasım, ülkem toprağımsınız. Bu saldırı benim şahsıma değil, sizin temsil ettiğiniz Kürdoloji bölümü ve Kürt halkının edebiyatı ve varlığına yönelikti. Canlarını bizim için feda edenlere karşı ben de ederim. Ben kendimi sizde gördüm. Yaşamım boyunca Kürt halkının geleceği için mücadele edeceğim" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, gözaltı operasyonuna ilişkin Pazartesi günü rektörlük binası önünde kapsamlı bir açıklama yapacağını da belirtti.

Öte yandan "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "yolsuzluk" suçlamalarıyla tutuklanan Abdulkadir Aydın, Vedat Bal, Hasan Çevik, Süleyman Bayburt ve Sedat Gül, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.


YILDIRIM'A DESTEK AÇIKLAMASI

29 kişinin ifadele işlemleri devam ederken, Kürt Yazarlar Derneği eş başkanları Mehmet Yılmaz ve Remziye Arslan, yapılan operasyonda gözaltına alınan aynı zamanda üyeleri olan Rektör Yardımcısı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım için adliye binası önünde destek açıklamasında bulundu. Eş başkanlara Kürdoloji Bölümü öğrencisi ile Yaşayan Diller Enstitüsü bölüm başkanları ve bazı akademisyenler de destek verdi.

Kürt Yazarlar Derneği Eş Başkanı Mehmet Yılmaz, üyeleri Yıldırım'ın idari bir sorun üzerinde "yolsuzluk" soruşturmasına dahil edilmesini kınadıklarını ifade etti. Kürtler, aydınlar, yazar ve akademisyenler üzerinde baskı olduğunu kaydeden Yılmaz, "Bizim kalemimiz, kültürümüz ve dilimiz üzerinde baskı var. Biz bunları yazarak ortaya çıkaracağız. Biz Kürt yazarları olarak Yıldırım'a yapılan komployu kınıyoruz. Üyemiz Yıldırım ve yoldaşlarının arkasındayız" dedi. (Mardin/DİHA)

Kadri Yıldırım'a bedel mi ödetiliyor?

ÖNCEKİ HABER

İsrail'e kızan vali, sinagogu müze yaptı!

SONRAKİ HABER

Mehmet Baransu serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...