22 Kasım 2014 00:57

Bakan 6 aydır randevu vermiyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, polisin Meclis önünde saldırdığı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasına (SES) ilişkin “Asla kapımız kapalı olmadı” dedi.

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, polisin Meclis önünde saldırdığı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasına (SES) ilişkin “Asla kapımız kapalı olmadı” dedi. Ancak SES durumun böyle olmadığını belirtti. SES Genel Başkanı Gönül Erden, tüm çabalarına rağmen Müezzinoğlu’nun kendilerine 6 aydır randevu vermediğini söyledi.

Plan ve Bütçe Komisyonunda sağlık bütçesinin görüşüldüğü sırada Meclis önünde sağlık emekçilerinin yaptığı eyleme polis saldırmıştı. Polisin saldırması sonucu 4 kişi yaralandı, sendikacılar gözaltına alındı. Olayla ilgili konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Mezzinoğlu, “Bizim kapılarımız, onların bakanı olarak her zaman açık, asla kapalı olmadı. Meclis önüne gelmek yerine Bakanlığın sıcak mekanlarında onları ağırlamak isteriz” dedi.

Saldırıda gözaltına alınanlardan biri de SES Genel Başkanı Gönül Erden’di. Bakanın açıklamalarını Evrensel’e değerlendiren Erden, yaklaşık 6 aydır Bakandan randevu talep ettiklerini, ancak kendilerine yanıt verilmediğini söyledi. Sağlık emekçilerine yapılan saldırının hükümetin sağlığa nasıl yaklaştığını ortaya koyduğunu belirten Erden, “Bütçeye ilişkin görüşlerimizi iletmek için Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısına girmek istedik. Meclis önünde yapmak istediğimiz oturma eylemi en demokratik hakkımız. Ancak buna bile izin verilmedi” dedi.

‘DEMOKRASİYİ BÖYLE UYGULUYORLAR’

Aynı eylemde polisler tarafından gözaltına alınan Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Genel Başkanı Nazım Karakurt, hükümetin son günlerde gündeme getirdiği güvenlik yasası tartışmalarıyla beraber polisin emekçilere baskısının arttığını söyledi. Karakurt, “Bu Meclis emekçilerin Meclisi değilse, kimin Meclisi” diye sordu. Ankara Valiliği ve polisin bu tutumunu kınadıklarını kaydeden Karakurt, kamu emekçilerine ahlaksızca saldırıldığını, özellikle kadınlara hakaretler edilerek saldırılmasının kabul edilemez olduğunu dile getirdi.


EYLEM YAPARAK SALDIRIYI KINADILAR

Adana’da da kamu emekçileri sağlıkçılara yönelik polis saldırısını protesto etti.
İnönü Parkı’nda yapılan açıklamada KESK Adana Şubeler Platformu adına konuşan Tekin Müjde, “AKP’nin yeni Türkiye’sinde hak arama mücadelesi fiilen yasaklandı ve demokratik tepkiler şiddetle bastırılmaya çalışılıyor” dedi. Anayasal hakların bile kamu güvenliği yalanı ile ihlal edildiğini söyleyen Müjde, AKP’nin hazırladığı bütçenin talan, yolsuzluk ve savaş bütçesi olduğunu bunu teşhir etmeye devam edeceklerini vurguladı. (Adana/EVRENSEL)


‘AÇIKLAMALARA CEZA VERİLEMEZ’

SES Niğde Temsilcisi Yılmaz Yıldız, SES Mardin Şube Başkanı Kamiran Yıldırım ve Mardin Üyesi Mehmet Metin Çılgın adına SES Genel Merkezi Hukuk Bürosu tarafından AİHM’ye 2006 yılında yapılan başvuru sonuçlandı. AİHM, başvuruculara barışçıl bir gösteriye katılmalarından dolayı yargılanıp idari para cezası verilmesinin orantılı olmadığını vurguladı. AİHM, bu cezanın kamu düzenini sağlamak için gerekli olmadığı sonucuna varıldığını SES Merkez Yönetim Kurulu da “Bu durumda emniyet birimlerinin hiç kimseye para cezası vermemesi gerekmektedir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da hekimi darbettiler

SONRAKİ HABER

Dersim yalan ve hile değil somut adım istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...