22 Kasım 2014 01:00

MESS dayatmaları ve sürecin uzaması can sıkıyor

2014-2016 TİS sürecinde sancılı dönemler yaşıyoruz. İşverenler yine MESS aracılığı ile dayatmalarda bulunuyor.

Paylaş

Çiğli Schneider Electric İşyeri Komitesi*

2014-2016 TİS sürecinde sancılı dönemler yaşıyoruz. İşverenler yine MESS aracılığı ile dayatmalarda bulunuyor.  
Sürecin uzaması işçiler arasında gerginliğe sebep oluyor ve bu günden güne artıyor. İşyerlerinde beklentinin yüksek olmasına rağmen MESS, komik rakamlar teklif ederek işçiyi yıldırma politikası güdüyor. İşçinin gücünü yakından bilenler olarak şunu söyleyebiliriz ki işçi o kadar dirençli hale geldi ki fabrikalar kapansa bile TİS’teki taleplerinden vazgeçmeyeceklerini belirtmişlerdir. Bu Patron Sendikası MESS bu filmi daha önce izlemiş olabilir.
Fakat işçi bu sözleşmede her şeye hazır olduğunu açıkça belirginleşmiştir ve her şeyi göze almıştır. Ücret makasının günden güne asgari ücrete yaklaşması işçileri huzursuz ediyor ve kaybedecek bir şeyleri olmadığı düşüncesi hakim.
Yaşam koşullarını göz önüne aldığımızda artık ekmek aslanın ağzında değil kuyruğundadır. Bizlerin bu sözleşmeden beklentisi çok yüksektir. Saçma sapan işçiyi bölen tekliflerle MESS aslında tamamen işçi düşmanı haline gelmiş bir emek hırsızıdır. Son verdiği tekliflerle ağababalarının yanında yer aldığını belirten MESS rengini her zamanki gibi işçi düşmanı olarak belli etmiştir. Ağababalarının bu konuda söz sahibi olmayışları olanların MESS ile pazarlık içerisinde olmadıklarını göstermez. İşyerlerinde son dönemde alınan yarım saat işe geç başlama ve alkış tempo slogan atmalar ağababalarını tedirgin etmektedir.
Biz her kardeşimizi kucaklayıp bu sürecin önemini anlatır ve bu süreçte herkes ile birlik ve beraberlik içinde bulunursak elde edemeyeceğiz hiçbir şey yoktur. Dert bireysel değildir, toplumsal bozuk yapının eseridir.

*İzmir

ÖNCEKİ HABER

Sırp taraftar katledildi

SONRAKİ HABER

Yeşilvadi’nin dumanı dağılmadı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...