22 Kasım 2014 00:50

Zonguldakspor Süper Ligi geride bıraktı

Passolig ile birlikte Süper Lig maçlarının tamamen boşaldığını görüyoruz. Birçok tribün grubu passoligi boykot ederek, faaliyetlerini durdururken, taraftarların amatör branş maçlarına gittiğine tanıklık ediyoruz.

Paylaş

Faruk AYYILDIZ
İstanbul

Passolig ile birlikte Süper Lig maçlarının tamamen boşaldığını görüyoruz. Birçok tribün grubu passoligi boykot ederek, faaliyetlerini durdururken, taraftarların amatör branş maçlarına gittiğine tanıklık ediyoruz. Bu süreçte Süper Lig takımlarının seyirci ortalamalarının, Avrupa takımlarıyla kıyaslandığı haberlerini okuduk. Türkiye’deki seyirci ortalaması hiç olmadığı kadar düşmüşken, Spor Toto 3. Lig’de mücadele eden Zonguldak Kömürspor tribünleri görenleri kendisine hayran bırakıyor. Kendi taraftarları tarafından da ‘İşçi milli takımı’ olarak adlandırılan Zonguldakspor’un tribünleri her maç hınca hınç dolu. Süper Lig takımlarının 80’li ve 90’lı yıllardaki tribün görüntülerini hatırlatan Zonguldakspor, taraftar ortalamasıyla Spor Toto Süper Lig takımlarının taraftar ortalamasını da geçti.

‘İŞÇİ MİLLİ TAKIMI’

Süper Ligde sezon başından bu yanan oynanan 9 lig maçında kulüplerinin maça gelen taraftar toplamının ortalaması 8 bin 632 iken, bu sayının Zonguldak Kömürspor’da 9 bin 562. Zonguldakspor tribünleri, Süper Lig tribünlerinin boşalmasıyla görünür olsa da uzun zamandır takımın her maçında tribünler doluydu. 125 bin nüfuslu şehrin takımının, Spor Toto 3. Ligde bu başarıyı sağlaması elbet futbol egemenlerini de şaşırtıyor.

Zonguldakspor taraftarları sadece tribünleri doldurmakla dikkat çekmiyor. Bunun yanında takımlarına ‘İşçi Milli Takımı’ adını veren Zonguldaklılar, neredeyse maç maden işçileri için pankartlar açıyor. Zonguldaklılar ayrıca ‘Hasta Siempre’, ‘Kıralım zincirleri’ gibi sloganları da pankart olarak tribünlere asıyorlar.

ÖNCEKİ HABER

Ultralar polis şiddetine karşı yürüdü

SONRAKİ HABER

‘Mesele sadece meme olayı değil’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...