21 Kasım 2014 20:32

Ultralar polis şiddetine karşı yürüdü

Uzun süredir tribün gruplarıyla, polis arasında sürtüşmelerin yaşandığı Fransa’da taraftarlar, polis şiddetine karşı yürüyüş düzenledi.

Paylaş

Anıl ÇİFTÇİ
Paris

Uzun süredir tribün gruplarıyla, polis arasında sürtüşmelerin yaşandığı Fransa’da taraftarlar, polis şiddetine karşı yürüyüş düzenledi.
Geçtiğimiz haftalarda oynanan O. Lyon – Montpellier maçı sonrası Lex adlı bir Lyon taraftarının polisler tarafından gözünden yaralanması tepki çekmişti. Lex’in vurulmasının ardından polislerle, Lyon taraftarları arasında olaylar yaşanmıştı.

‘BİLEREK Mİ VURDULAR?’

Polislerin gözünden yaraladığı Lex ise düzenlediği basın toplantısında sağ gözünün yüzde 50 görme yetisini yitirdiğini açıklamıştı.
Lex’i gözünden yaralayan polisler bununla yetinmemiş, Lex’i kafasından da darbetmişlerdi ve bu kanunlara göre kesinlikle yasak. Lex’in avukatı Florian Geleso, “Bu bilerek mi yapıldı, yoksa kaza mı? Bunu bilmek istiyoruz” diyor.

‘LEX İÇİN ADALET’

Yürüyüşe Lyon, Caen, Paris, Metz, Montpellier gibi kentlerden taraftarlar katılırken, Anderlecht, Vicenze, Cenevere’den de tribün grupları yürüyüşe katılarak, kortejlerini oluşturdular. Çoğunluğunu Olympique Lyon taraftarlarının oluşturduğu 2000 taraftar, “Ultralara özgürlük”, “Lex’e adalet” gibi sloganlar attılar. Tüm tribün grupları kendi pankartları ile yürüyüşe katılırken, yürüyüşte polisleri protesto eden tezahüratlar da yapıldı. Saat 15.00’de Gerland Stadyumu önünde başlayan yürüyüş, 17.00’de Place Bellecour’da sona erdi. Polisler, yürüyüş boyunca taraftarların etrafını sardılar. Yapılan açıklamalarda tribün grupları, olayın peşini bırakmayacaklarını söylerken tüm taraftarları polis şiddetine karşı durmaya çağırdı. Olayların ardından Rhône bölgesinin güvenlik sorumluları bir iç soruşturma başlattı. Bu soruşturmanın başlatılmasında taraftar baskısının etkili olduğu düşünülüyor.

ÖNCEKİ HABER

Ukrayna'da koalisyon uzlaşısı

SONRAKİ HABER

Zonguldakspor Süper Ligi geride bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa