21 Kasım 2014 14:45

Ücretini isteyen işçiye polis saldırısı: 16 gözaltı

PTT Ek Hizmet Binası'nın tadilatını yapan ancak ücretlerini alamayan inşaat işçileri direnişin 120. gününde PTT Sirkeci Başmüdürlüğü önünde eylem yaptı.PTT önünde açıklama yapan işçiler açıklama sonrasında işçiler binaya giriş çıkışları kapattı. İşçilere ve desteğe gelenlere saldıran polis, 16 kişiyi gözaltına aldı.Yapılan eyleme Marksist Leninist Parti ve Örgütler Konfederasyonu’na katılmak üzere gelen Almanya Delegasyonu da destek verdi.

Paylaş

Sirkeci PTT binası önüne gelen İşçiler, daha önce ücretleri ödeme sözü veren ancak gerçekleştirmeyen PTT Yönetimi ile görüşmek istedi. Polis ise “Şu anda yönetim müsait değilmiş. İlerleyen dönemde görüşürsünüz” diyerek, bina girişine barikat kurdu. İşçilerle polis arasında çıkan arbedede 1 işçi başından yaralandı.

Daha sonra işçiler adına basın açıklaması yapan İnşaat İşçileri Sendikası Başkanı Mustafa Adnan Akyol, devletin kendi yaptığı yasaları çiğnediğini belirterek, “Mevzubahis emek olduğunda yasalar emekten yana değil” diye konuştu. Ücretini alamayan işçilerden Şahin Karaçelik, “3 ay çalıştık ancak bizi oyaladılar. Sigortalarımızı sadece 3 gün yatırmışlar” dedi. PTT yöneticilerinin daha önce 20 Kasım’da ödeme sözü verdiğini ancak PTT Genel Müdürü Osman Tural’ın ödemeye izin vermediğini ifade eden Karaçelik, “PTT yönetimi, mesai bitimine kadar bizi bekletti. Bize ücretlerin tahsili için mahkemeye gitmemizi söylediler. Mail yoluyla ulaştığımız PTT Genel Müdürü, İŞKUR raporunun önemsiz olduğunu söyledi. Hakkımızı aradığımız için polislerle üzerimize saldırdılar. İşçi kanıyla beslendiklerinin kanıtıdır” diye konuştu.

Almanya Delegasyonu adına konuşan Heiko Langer ise, işçilerin ücretlerinin bir an önce ödenmesi gerektiğini belirterek , “Frankfurt bölgesinde benzer sorunlarla karşılaşıyoruz. Hangi ülkede olursa olsun işçiler hakkını alana kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Açıklamanın ardından PTT'yi protesto eden işçiler, binaya giriş çıkışları kapattı. İşçilere ve desteğe gelenlere müdahalede bulunan polis, 16 kişiyi gözaltına aldı. (İstanbul/EVRENSEL)

(Fotoğraf: Alınteri Gazetesi)

 

ÖNCEKİ HABER

Eğitimciler ek zam talebini Meclis'e iletti

SONRAKİ HABER

Kadri Yıldırım’a bedel mi ödetiliyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...