21 Kasım 2014 17:33

6 ESP'li tutuklandı

Sultangazi ve Sancaktepe ilçelerinde yapılan operasyonla gözaltına alınan 22 kişiden 12'i savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. ESP'lilerden 6'sı tutuklandı.

Paylaş

Sultangazi ve Sancaktepe ilçelerinde yapılan operasyonla gözaltına alınan 22 kişiden 12'i savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. ESP'lilerden 6'sı tutuklandı.

ESP İstanbul İl Örgütü, Sultangazi ve Sancaktepe'de yapılan operasyonla gözaltına alınan 22 ESP'liden 12'sinin sevk edildiği Gaziosmanpaşa Adliyesi önünde açıklama yaptı. ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Şamil Altan, gözaltına alınanların yakınları ile çok sayıda yurttaş da katıldığı eylemde, "Her saldırdığınızda daha güçlü geleceğiz, biz kazanacağız" pankartı açılarak, "Bize gücünüz yetmez biz kazanacağız", "ESP umuttur umut dimdik ayakta" sloganları atıldı. Açıklama yapan ESP İstanbul İl Başkanı Çiçek Otlu, yapılan operasyonlarda basılan ev ve parti binalarının talan edildiğini söyledi.

ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy ise, Torunlar Center' da yaşamını yitiren işçiler, IŞİD'e karşı direnirken yaşamını yitiren YPG ve YPJ ve MLKP savaşçıları için alanlarda olmaya devam edeceklerini söyleyerek, "Eğer suç sayılıyorsa anmalarımız, biz bu anmalara devam edip ve bu suçu işlemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Saldırının aynı zaman da halkların birleşik mücadelesine karşı bir saldırı olduğuna işaret eden Ulusoy, ESP'nin halkların birleşik mücadelesi için çalışmalarına devam edeceğini söyledi. HDP İstanbul Eş Başkanı Şamil Altan da, ESP'nin HDP'nin en temel direklerinden biri olduğunu vurgulayarak, "HDP her zaman ESP'li yoldaşlarımızın yanındadır" dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne sevk edilen 12 kişi, savcılık ifadelerinin ardından tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi.

Mahkemeye sevk edilen 12 kişiden Fatih Sizgen, Tarık Tepeli, Serap Kaya, Ersal Mert, Binyamin Üklü ve Maksut Toprak tutuklanırken, 6 kişi serbest bırakıldı. Gözaltında bulunan 10 kişinin de yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.  (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İhale 3 bin 150 işçiyi etkileyecek

SONRAKİ HABER

İşten atmaya karşı eylem sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...