20 Kasım 2014 18:52

Ermenistan-Azerbaycan sınırında 1 Azeri asker öldü

Azerbaycan-Ermenistan sınır hattında yaşanan çatışma sonucu bir Azeri asker hayatını kaybetti.

Paylaş

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun ateşkes ihlali yaptığı ve Rüstem Azizov (19) isimli askerin açılan ateş sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ermenistan tarafının ateşkesi ihlal ettiğini kaydederek, "Ermenistan şehit olan askerlerimizin her damla kanının hesabını verecektir" dedi.

Paşayeva, Azerbaycan'ın sınır güvenliğini ihlal ettiği gerekçesiyle düşürülen Ermenistan Savunma Bakanlığı'na ait helikopterle ilgili olarak AGİT Minsk Grubu'nun eş başkanlarınca yapılan açıklamayı şiddetle kınadıklarını belirterek şunları söyledi: "Bu sorunun düzenlenmesi amacını üstlenen eş başkanların bu tür açıklamaları büyük şaşkınlıkla hissi uyandırıyor."

'AZERBAYCAN HALKININ SABRI TAŞMIŞTIR'

Milletvekili Paşayeva, yaşanan gelişmeler üzerine Azerbaycan halkının sabrının artık taştığını belirterek, “Ermenistan şımarık bir çocuk gibi davranıyor. AGİT Minsk grubu, Ermenistan'a baskı ve herhangi bir yaptırım uygulamadığı için Ermenistan, ne Avrupa Birliği kararlarını, ne de Birleşmiş Milletler'de alınan kararların hiç birini dikkate almayarak kendi bildiğini yapmaktadır" dedi.

Paşayeva konuşmasına şöyle devam etti: "AGİT Minsk grubu Eş başkanları iyi bilir ki, Ermenistan 20 yılı aşkın bir süredir, Azerbaycan'ın topraklarının yüzde 20'den fazlasını işgal altında tutmaktadır. Minsk Grubu eş başkanlarının her zaman olduğu gibi bu kez de böyle tutum yaptırmaları sorunun çözümüne hizmet etmiyor. Çünkü sorunun çözümü Azerbaycan'ın topraklarının işgal altında tutarak bölgede durumu gerginleştiren Ermenistan'a baskıdan geçiyor. Maalesef Ermenistan ateşkesi bozarak, sivil vatandaşların öldürülmesi ve yaralanmasıyla ile ilgili defalarca çağrıda bulunmamıza rağmen suskunluk sergileyen Minsk Grubu eş başkanları yine de kendi adaletsiz tutumlarını sürdürüyorlar. Biz bu yaklaşımı kınıyoruz, beyan ediyoruz ki, her bir devletin olduğu gibi Azerbaycan'ın da kendi topraklarını ve halkının güvenliğini sağlamak gibi egemen hakları var ve bu hakları hiç kimse Azerbaycan'dan alamaz. Eş başkanlar de bu hakkı alamazlar. Onlar Ermenistan'a sizin helikopterinizin Azerbaycan topraklarında ne işi vardı diye sormalıydılar. Ama yine her zaman olduğu gibi duyarsız davranışlarını sergilediler. Bu nedenle de Azerbaycan ve yabancı ülkelerdeki diasporamız birlikte bu konuda da haklı pozisyonumuzu her yere daha geniş yayarak bu adaletsizliklere karşı sesimizi daha da yükselteceğiz."  (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Adı haritada kaldı

SONRAKİ HABER

Bütçe görüşmelerinde ‘kaçak saray’ pankartı gerginliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...