18 Kasım 2014 01:00

Emekçilerde bir dönüşüm olacaksa bu Evrensel’le olacak

Evrensel’de “Öldüren zihniyet değişmedi” manşetinin olduğu gün yine her zamanki gibi gazetemizin dağıtımına başlamak için arkadaşlarla buluştuk.

Paylaş

Adile Doğan*

Evrensel’de “Öldüren zihniyet değişmedi” manşetinin olduğu gün yine her zamanki gibi gazetemizin dağıtımına başlamak için arkadaşlarla buluştuk.
Önce bir yerde oturup kahvaltı yaparken gazetenin manşetini konuştuk. Dağıtımını nasıl yapacağımızı planladıktan sonra, sokağa çıktık. Gündem çok önemliydi, doğrudan işçileri ilgilendiren bu konuyu manşetine o gün bir tek Evrensel taşımıştı.
Dağıtıma başlarken “Evrensel okumak ister misiniz?​” diye sorduğumuz hemen herkes gazeteyi aldı. Onlarla yeni iş güvenliği paketini de konuştuk. Gazeteyi uzattığımız kadın, işçi ve gençler bu yasaların sadece patronlar için çıkarıldığını ve onların işine yaradığını söyleyerek “Bize düşen ise ölüm” dediler.
Dağıtım sırasında bize bir kez daha gazetemizin ve bizim sorumluluğumuzun ne kadar büyük ve önemli olduğunu gösteren bir durum gelişti. O durumda şudur ki gazetemizi beli aralıklarla alıp okuyan bir emekçinin gazetemizle beraber yaşadığı değişimi ve dönüşümü anlatması. Kapıdan içeri girdik gazetesini bırakırken, “Bize ya ne olacak bu memleketin hali” dedi ve aramızdaki sohbet başladı “Ben bu gazeteyi okumaya başladığımdan beri, diğer gazeteleri artık okuyamıyorum” dedi ve üstüne basarak şunları söyledi: “Ben gazetenin tamamını okuyorum ama aslında ülkücüyüm. Ülkücüyüm diye de gerçekleri reddedemem. Örneğin ben Kobanê’den göç etmek zorunda kalan halka devlet sahip çıktı kapılarını açtı diye biliyordum. Evrensel’de okudum ki devlet sadece 5 bin kişiye yardım etmiş geriye kalanlar ise Türkiye’nin çeşitli yerlerinde düzenlenen dayanışma kampanyalarıyla ayakta duruyor. Yine taşeron sistemine dair işçi ölümlerine dair bütün gerçekleri hep Evrensel’den öğrendim. Beni çok etkiledi. Belki 100 tane gazete var 99’u hükümetin ve patronların. Bir tek Evrensel işçinin siyasetini yapıyor. Ben farklı görüşe sahibim ama bu gazete benim sorunlarımı ve gerçekleri yazıyor.”
Bu diyalog bir kez daha bize şunu gösterdi Evrensel'in önemini. Elbette bunun gibi birçok örneklerin evrenselin ulaştığı her yerde var olduğunu biliyoruz. Biz de bunu paylaşmak istedik, çünkü emekçilerde bir dönüşüm olacaksa bu da Evrensel’le olacak.

*İSTANBUL

ÖNCEKİ HABER

Reklamlar dönüyor ama işçilerin haberi çıkmıyor

SONRAKİ HABER

Asılı bulunan Filistinli şoförün cenazesine binler katıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...