17 Kasım 2014 07:12

Polis saldırdı okul tatil edildi

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde (DTCF), geçtiğimiz hafta ülkücülerin öğrencilere okul yakınlarında saldırmasıyla başlayan gerginlik sürüyor. Yaşadıkları tedirginlik nedeniyle okula topluca giriş yapan öğrencilere bugün sabah polis saldırdı. Saldırı sırasında hafif yaralananlar olurken 7 öğrenci gözaltına alındı. Vize döneminde olan fakültede dekanlık 3 gün tatil ilan etti.

Paylaş

Ülkücü oldukları belirtilen bir grup, geçtiğimiz hafta Perşembe sabahı Öğrenci Kolektifleri üyesi bir fakülte öğrencisine, fakültenin yakınında saldırıda bulundu. Bunun üzerine kampüs içinde çatışma çıktı. Cuma günü ülkücüler öğrenciler tarafından kampüsten çıkarıldı. Akşam saatlerinde ise arabalı bir grup, Kıbrıs Caddesinde iki öğrenciyi satırla yaraladılar. Bazı öğrenci evlerinin önüne gidip, “Sıra size de gelecek, sizi de öldüreceğiz” diye tehditte bulundular.

Saldırganların polis karakolundan salıverildiği haberi üzerine öğrenciler bu sabah fakülteye topluca girmek istedi. Kapıda arama yapan polis bir süre sonra girişleri durdurdu. Vize dönemi olması nedeniyle kampüse girmekte ısrar eden öğrencilere polis saldırdı. Çevik kuvvet kampüse girerken, çok sayıda öğrenciyi darp etti. Biber gazı kullanan polis 7 öğrenciyi gözaltına aldı.

Saldırının ardından dekanlık 3 gün tatil ilan edildiğini duyurdu. Öğrenciler daha sonra yine toplu şekilde okuldan ayrıldı. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Türkiye’de işsiz sayısı 3 milyona yaklaştı

SONRAKİ HABER

Elektrik akımına kapılan işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...