14 Kasım 2014 02:04

Kendisini değil, işçiyi düşünen sendikacı istiyoruz

Paylaş

Öz Büro-İş üyesi bir işçi/İzmir

Öz Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Metin Karagöz, 6 Kasım tarihli Evrensel gazetesinde çıkan demecinde işçilerin yüzde 95’inin toplusözleşme süresinin 3 yıl olmasını istediğini söylüyor. Kesinlikle öyle bir durum yok. Biz işçiler toplusözleşmenin 2 yıl olarak devam etmesini istiyoruz.  

Toplusözleşme süresi 3 yıl olursa sendikanın çıkarına, işçinin zararına bir durum ortaya çıkıyor. Öz Büro İş sendikası, 2015 yılında TİS yapma yetkisi alıp alamayacağını bilmediğinden süreyi 3 yıla çıkarmak istiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı işçileri bu durumdan çok rahatsız. Sosyal haklarla ilgili hiçbir iyileştirme yapılmıyor, sendika ise hep kendi çıkarlarını ön planda tutuyor.

Toplu iş sözleşmesinin iyi bitmemesi halinde işçiler istifa edip başka bir sendikaya geçmek eğiliminde. Bu durumda kapısına kilit vurulacağını bilen Öz Büro-İş, TİS’i 3 yıla bağlayıp kendilerini kurtarmanın peşinde.  
Bir de sendika taktiksel bir oyun olarak 14 Kasım 2014 tarihinde grev oylaması yapacak.  İşçiler greve ne kadar hazır? Sendika greve ne kadar hazır? İşçilerin yüzde 51’i grev derse sendika greve çıkacak mı? İşçi sınıfı zaten 2 yıldır bıkmış. Bir an önce TİS’in bitmesini istiyor. Sendika da bunu bildiğinden taktik olarak “Grev oylaması yapacağım” diyor.

Bir de üyelerinden o kadar habersizler ki, eski sendikamız Tez Koop-İş’ten halen istifa etmemiş olan, oranın üyesi görünen işçilere de grev oylaması mesajı göndermişler.

 

ÖNCEKİ HABER

İş kazalarını işçilerden başkası önleyemez

SONRAKİ HABER

İhmal üstüne ihmaller ülkesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...