02 Kasım 2014 12:55

'Meralar köylünündür kiralanamaz'

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Ahmetbey Beldesinde köylünün kullandığı meraların özel şirkete kiraya verilmesinin önünü açan yasaya karşı miting yapıldı.

Paylaş

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Ahmetbey Beldesinde köylünün kullandığı meraların özel şirkete kiraya verilmesinin önünü açan yasaya karşı miting yapıldı.

Toprağımıza Sahip Çıkıyoruz Platformu’nun çağrısıyla yapılan miting için Ahmetbey beldesinin girişinde buluşan yaklaşık 2 bin kişi, buradan belde merkezinde kadar sloganlar atarak yürüdü. Yürüyüş boyunca, “Meralar halkındır satılamaz”, “AKP toprağımızdan elini çek” ve “Topraklar bizimdir satılamaz gibi sloganlar atıldı.

Burada konuşan Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, meraları yandaş şirketlere kaptırmayacaklarını, topraklara sahip çıkacaklarını söyledi.

Toprağımıza Sahip Çıkıyoruz Platformu sözcüsü Avukat Emrah Arslan, “Meralar şu anda köylüye yetmiyor. Köylülerin ihtiyacını karşılamayan meraları, özel şirketlere kiralamak hukuki açıdan mümkün değildir. Şu anda kiralamak için başvuran şirket sayısı 69. Bu şirketlerin büyük kısmı, hükümete yandaş şirketler. 53 bin dönüm kiralanacak mera var. Kiralanacak yerlere %1 oranında yapılaşma izni veriliyor. Kiralama 25 yıllığına olacak. İlk beş yıl denetlenecek olan kiracı şirketlerin daha sonra, kiraladıkları bu yerlerde ne yapacaklarını bilen yok. Hayvan mı bakacak, organik tarım mı yaparak, turizm amaçlı mı kullanacak, belli değil. Bu durum bu meralarımızı özel mülk haline getiriyor, neredeyse”  diye konuştu. (Kırklareli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tarım işçilerini taşıyan kamyonet kaza yaptı: 2 ölü

SONRAKİ HABER

Efrîn heyeti Barış Meclisi ile bir araya geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa