01 Kasım 2014 05:39

Pakistan'da polise saldırı: 26 ölü

Pakistan’ın Orakzay bölgesindeki Şahindere’de polis kontrol noktasına silahlı bir grup tarafından saldırı düzenledi. Saldırı sonucu çıkan çatışmada, ilk gelen bilgilere göre 20'si militan 26 kişi öldü.

Paylaş

Pakistan’ın Orakzay bölgesindeki Şahindere’de polis kontrol noktasına silahlı bir grup tarafından saldırı düzenledi. Saldırı sonucu çıkan çatışmada, ilk gelen bilgilere göre 20'si militan 26 kişi öldü. Çatışmada ölen 6 kişinin güvenlik görevlisi olduğu ifade edildi. Saldırı bölgede önceki gün 33 militanın havadan yapılan operasyonlar sonucu öldürülmesinin ardından geldi.

Pakistan’da ordunun hükümetin talimatı ile ülkenin Kuzey Veziristan bölgesinde militanlara yönelik havadan ve karadan başlattığı operasyonlar şiddetini arttırarak devam ediyor. Yaklaşık 4 aydır devam eden Zarb- Azb adlı kapsamlı operasyonlarda, bini aşkın militan öldürülürken, bölgede 1 milyonu aşkın insan ise evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Pakistan'da aşiret kanunlarıyla yönetilen ve 7 kabileden oluşan Orakzay bölgesi, Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahrik-i Taliban Pakistan (TTP) ve El Kaide militanlarının çoğunlukla konuşlandığı yer olarak biliniyor. (İslamabad/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Çingenelerden dil kurumuna protesto

SONRAKİ HABER

28 kişi 'makul şüphe'yle gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...