01 Kasım 2014 04:56

Nijerya'da kaçırılan 200'ü aşkın kız evlendirildi

Boko Haram Lideri Abubakar Shekau, Nijerya’da Nisan ayında kaçırılan 219 kız öğrencinin İslam’ı kabul etmeye zorlanarak evlendirildiğini açıkladı.

Paylaş

Nijerya’da Nisan ayında kaçırılan 219 kız öğrencinin İslam’ı kabul etmeye zorlanarak evlendirildiği açıklandı.

Açıklamayı, kızları kaçıran Selefi örgüt Boko Haram’ın lideri Abubakar Shekau yaptı. AFP’de yayınlanan videoda Shekau, “200 Chibok kızının İslam dinine geçtiğini bilmiyor musunuz? Kur’an’ın 2 sûresini ezberlediler. Onları evlendirdik. Şu an evlerindeler” dedi.
Shekau ayrıca ellerinde bir Alman vatandaşının da olduğunu da belirtti.

Shekau, Nijerya hükümetiyle ateşkes anlaşması yaptıkları iddialarını “yalan” olarak niteledi. Nijerya hükümeti 17 Ekim’de yaptığı açıklamada örgütle çatışmaları bitirmek üzerine anlaştıklarını ilan etmişti. Aynı açıklamada Nijerya Cumhurbaşkanı Goodluck Jonathan, kaçırılan okul kızlarının serbest bırakılması konusunda da bir anlaşmanın olduğunu öne sürmüştü.
Ancak zaten pek güven vermeyen bu iki açıklama da Shekau’nun sözleriyle boşa düşmüş oldu.

Çad’ın başkenti Ndjamena’da sürdürüldüğü iddia edilen ateşkes görüşmelerine ilişkin Shekau şunları söyledi: “Kimseyle pazarlığa oturmadık. Bu bir yalan. Kimseyle pazarlık yapmayacağız. Bizim pazarlıkla ne işimiz olur. Allah yapmamamızı emretmiştir.”

Öte yandan ülkede Boko Haram saldırıları da sürüyor. Dün ülkenin kuzeyindeki Gombe kentindeki bir otobüs durağına yapılan üç saldırıda en az 8 kişi yaşamını yitirdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Uçakta cep telefonuna şartlı izin

SONRAKİ HABER

Ciguli yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...