31 Ekim 2014 20:27

Sanatçılar madenciler için buluştu

Sanat Meclisi 2. Sanat Buluşmasının hazırlıkları sürüyor. 1-2 Kasım arasında gerçekleşecek olan festival için, sanatçılar bugün ellerinde festival broşürleriyle Galatasaray Lisesi önünde buluştular.

Paylaş

Sanat Meclisi 2. Sanat Buluşmasının hazırlıkları sürüyor. 1-2 Kasım arasında gerçekleşecek olan festival için, sanatçılar bugün ellerinde festival broşürleriyle Galatasaray Lisesi önünde buluştular. Bir saat boyunca insanlara festivalin tanıtımı ve çağrısı yapıldı.

Tanıtımın ardından Karaman Ermenek’te göçük altında kalan ve hâlâ ulaşılamayan işçiler için bir basın açıklaması yapıldı. Tiyatrocular ellerinde taşıdıkları rakamlarla son 12 yılda iş cinayetlerinde ölen işçi sayısı olan 14 bin 712’ye vurgu yaptılar. Bunların bir sayı olmadığı insan olduğu, Soma’dan Torunlar’a, Ermenek’e hayatını kaybeden işçiler olduğu söylendi.

BU ÜLKEDE KAPİTALİZM İÇİN ÇALINAN HAYATLAR VAR

“Sadece Üzgün Değil, Öfkeliyiz de” diyen Sanat Meclisi, Ermenek’le ilgili yaptığı basın açıklamasında; “Son 12 yılda 14 bin 712 işçisini iş kazası dedikleri cinayetlere kurban vermiş bir ülke düşünün… Daha birkaç ay önce, Soma ile sarsıldık. Şimdi ise, su basan bir maden ocağı var Ermenek’te!

Bu memleketin maden ocaklarında işçiler onlarca, yüzlerce yanarak ölür, su basar ölür, grizuda ölür, göçükte ölür, cezaevi nakil aracında yangın çıkar, mahkumlar ölür, sanayi sitelerinde patlama olur, işçiler ölür...Ama, bu memlekette ekmek, adalet ve alın terinin zaferi için adanmış yürekler de vardır… Ve biz, daha güzel bir dünya için hayatın emrine uyan bir büyük ırmağın sularıyız!
Bu ülkede “iş kazaları” değil, vahşi kapitalizmin çarklarını döndürmek için çalınan hayatlar vardır!” dedi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan’da siyaset ve spor

SONRAKİ HABER

Greve fren tasarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa