31 Ekim 2014 19:40

'Hasta mahpuslar bırakılıncaya kadar devam'

İHD İzmir Şubesi, hasta tutukluların serbest bırakılması için düzenlediği basın açıklamasında 653 hasta tutsağın arasında gözleri görmeyenler ve şizofreni hastaları olduğuna dikkat çekerek, hasta tutuklular serbest bırakılıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

Paylaş

İnsan Hakları Derneği(İHD) İzmir Şubesi, hasta tutukluların serbest bırakılması için Konak Eski Sümerbank önünde basın açıklaması düzenledi. Çok sayıda yurttaşın katıldığı açıklamada "653 hasta mahpus, 653 tabut olmasın; hasta mahpuslar derhal serbest bırakılsın" ve "Hasta mahpuslar sahipsiz değildir" pankartları açılarak sık sık "Hasta mahpuslar yalnız değildir" sloganı atıldı.

Dernek adına açıklama yapan İHD Yöneticisi Ahmet Çiçek, "Başta Cumhurbaşkanı ve Başbakan olmak üzere tüm yürütme, yasama ve yargı organlarına sesleniyoruz; cezaevlerinde bulunan 242 ağır hasta mahpusu acilen serbest bırakın. Biz insan hakları savunucuları olarak 653 hasta tutsak mum gibi eriyip gitmesin diye ne kadar haykırmamız gerekiyorsa haykıracağız" dedi. (İZMİR)

ÖNCEKİ HABER

MİT'in karşısında temizlik yaptı, gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Galatasaray, Laboral Kutxa'ya 91-90 yenildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...