31 Ekim 2014 19:28

MİT'in karşısında temizlik yaptı, gözaltına alındı

Siirt'te MİT binası karşısında bulunan yerlerde temizlik yapan Siirt Belediyesi Temizlik İşleri çalışanı M. Emin Damar, polisler tarafından gözaltına alındı.

Paylaş

Siirt'te MİT binası karşısında bulunan yerlerde temizlik yapan Siirt Belediyesi Temizlik İşleri çalışanı M. Emin Damar, polisler tarafından gözaltına alındı. Damar, gözaltında ilginç bir sorgulamaya tabi tutulduğunu belirtirken, Temizlik İşleri Müdürü Yunus Eriş ise polisler hakkında uzun bir süredir temizlik işleri engelledikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Siirt Yeni Mahalle'deki Gaffar Okan Caddesi'nde bulunan Kızlar Tepesi karşısında bulunan Yeraltı mevkiinde hem temizlik yapan hem de oraya çöp atılmaması için nöbet için görevlendirilen Belediye Temizlik İşleri çalışanı M. Emin Damar, polisler tarafından gözaltına alındı. MİT binası yakınında olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ve saatlerce gözaltında kaldıktan sonra serbest bırakılan Damar, gözaltında kaldığı süre içinde ilginç bir sorgulamaya tabi tutulduğunu iddia etti.

Siirt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, gözaltına alındığı yerde temizlik yapması için görevlendirildiğini belirten Damar, polislerin kendisini "Sen MİT binasına girip çıkanları kayıt ediyorsun" gerekçesiyle gözaltına alındığını söyledi.

Damar, şunları aktardı: "Bana gözaltındayken sürekli 'niye orada bulunuyordun' diye soruyorlardı. Ben de hem temizlik yapıyorum, hem de çöplerini oraya atanları uyarmak için orada olduğumu, bir temizlik çalışanı olduğumu söylüyordum. Ama bana 'yok sen Temizlik Müdürü tarafından özel olarak yerleştirilmişsin, MİT binasına giren çıkanları ona aktarmak için oradasın, sen hiç gözaltına alındın mı, tutuklandın mı, senin yakının dağda var mı?' şeklinde ilginç sorular soruyorlardı. Bana sürekli 'beni müdür özel olarak oraya görevlendirdi diye ifade ver' şeklinde baskı uyguluyorlardı. Bu şekilde beni saatlerce gözaltında bıraktılar."

Konu ile ilgili kısa açıklama yapan Siirt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Yunus Eriş ise, 10 Ekim'de Kobanê direnişine destek ve Türkiye'nin IŞİD çetelerine destek verildiği gerekçesiyle yapılan eylemlerde, polislerin sık sık Cumhuriyet Caddesi'nde bilerek çöplerini ortalığa attığını, onları uyardıkları için polisler tarafından darp edildiğini söyledi. Darp edilmesi üzerine polisler hakkında suç duyurusunda bulunduğu ve basına demeç verdiğini dile getiren Eriş, "O günden bu yana sürekli temizlik çalışmaları polisler tarafından çeşitli gerekçelerle engelleniyor. Bu mesele de bundan kaynaklandığını biliyoruz. Bundan dolayı polisler hakkında 'temizlik çalışmalarımızı engelledikleri' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacağız" dedi. (Siirt/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'İnsanları sokağa çağırmak kanunlarımıza aykırı'

SONRAKİ HABER

'Hasta mahpuslar bırakılıncaya kadar devam'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa