31 Ekim 2014 15:07

Yeni Asır’a boykot çağrısı

Yeni Asır’ın İzmirli tiyatro yönetmeni Orçun Masatçı’yı hedef göstererek haber yapması sanatçılar ve sanatseverlerin katılımıyla protesto edildi.

Paylaş

Yeni Asır’ın İzmirli tiyatro yönetmeni Orçun Masatçı’yı hedef göstererek haber yapması sanatçılar ve sanatseverlerin katılımıyla protesto edildi. Eylemde Yeni Asır’ın yaptığı haberlerin tanıdık geldiği belirtilerek, gazetenin boykot edilmesi istendi.

Tiyatro Yönetmeni Orçun Masatçı’nın Konak Belediyesi’nin Kültür İşleri Koordinatörlüğü’ne getirilmesini Yeni Asır Gazetesi ‘Militan Konak’ta’ başlığıyla duyurmuştu. Yeni Asır haberinde sanatçıyı hedef haline getirmiş, yasal süreci devam ettiği halde "terör örgütü ile ilişkisi olduğunu" yazmıştı.

‘YENİ ASIR, ESKİ TAKTİK’

Yeni Asır Gazetesi’nin bu tutumu aralarında Orçun Masatçı’nın yönetmenliğini yaptığı İzmir Yenikapı Tiyatrosu ve İzmir Müzisyenler Derneğin üyelerinin de bulunduğu sanatçılar ve kitle örgütlerinin temsilcilerinin katılımıyla gazetenin önünde yapılan eylemle protesto edildi.

Yeni Asır’ın bulunduğu caddenin girişinde toplanan kitle ‘Yeni Asır, Eski Taktik’ ve ‘Şimdi O Kirli Manşetlenizi Yere Bırakın’ yazılı dövizler taşırken ‘Orçun Masatçı Yalnız Değildir’ ve ‘Yeni Asır baksana, bizi haber yapsana’ sloganlarını attı.

‘TETİKÇİ YENİ ASIR GAZETESİNİ KINIYORUZ’

İzmirli sanatçılar adına okunan basın açıklamasında Yeni Asır Gazetesinin tarafının belli olduğu belirterek:’Ayakkabı kutularını, yolsuzlukları, Zarrafları, göremeyen gözler, hırsızların karşısında ne zaman bir diz çökmeyen görsün hemen ötekileştiriyor onu yok etmeye çalışıyor. Orçun Masatçı’nın yaşadıkları dün Ahmet Kaya’ya, Hrant Dink’e, Sabahattin Ali’ye ve Musa Anter’e de yapılmıştır. Kamplocu gazetecilik anlayışının yarattığı provokasyon sonucu Sivas’ta 33 aydın ve 2 otel görevlisi gericiler tarafından yakılarak katledilmiştir. Halkımızı Yeni Asır denen kağıt israfına ilan vermemeye, bu paçavrayı satın almamaya-okumamaya çağırıyoruz. İzmir’i karanlığa sürüklemek isteyen zihniyetin tetikçisi Yeni Asır gazetesini kınıyoruz ve buradan böyle boykot ediyoruz’ ifadeleri kullanıldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mültecinin ‘bilinmeyen hikayesi’

SONRAKİ HABER

‘İsveç’in bu adımı atması Filistinlilerin elini güçlendirir’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...