31 Ekim 2014 09:55

Kobanê saldırılarını yöneten Şakir Ali, Urfa'da tedavi edildi mi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’ya “IŞİD terör örgütünün lider kadrosunda yer alan ve Kobani saldırılarını da yöneten Şakir Ali adlı kişinin, 10 Ekim 2014 günü tedavi edilmek için Urfa Akçakale Devlet Hastanesi’ne getirildiği iddiası doğru mudur?” diye sordu.

Paylaş

 TBMM Başkanlığına, Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle soru önergesi veren CHP’li Tanrıkulu, şunları yöneltti:

- IŞİD Terör Örgütünün lider kadrosunda yer alan ve Kobani saldırılarını da yöneten Şakir Ali adlı kişinin, 10 Ekim 2014 günü tedavi edilmek için Urfa Akçakale Devlet Hastanesi’ne getirildiği iddiası doğru mudur?
- 2011, 2012, 2013 yılları ile 2014 yılı 13 Ekim tarihi itibarıyla Suriye’den getirilerek, Akçakale Devlet Hastanesi’nde tedavi edilen kişilerin sayılarının tabiiyetlerine göre dağılımı nedir?
- 2011, 2012, 2013 yılları ile 2014 yılı 13 Ekim tarihi itibarıyla Suriye’den getirilerek, Akçakale Devlet Hastanesi dışındaki Türkiye’deki diğer tüm hastanelerde tedavi edilen kişilerin sayılarının tabiiyetlerine göre dağılımı nedir?
- Kobani saldırılarının başladığı 15 Eylül 2014 tarihinden bu güne dek Suriye topraklarından Türkiye’ye tedavileri için geçiş yapmalarına izin verilen kişilerin isim listesi nedir?
- Tedavi için Suriye topraklarından Türkiye’ye tedavileri için geçiş yapmalarına izin verilen kişilerden kaçı hakkında tedavileri bittikten sonra adli işlem yapılmış ve bu kişilerden kaçı tutuklanmıştır?
- 13 Ekim 2014 tarihi itibarıyla Türkiye’deki infaz kurumlarında tutuklu ve hükümlü IŞİD, El Nusra, El Kaide terör örgütleri üyelerinin sayıları nedir? (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Harry Potter okurlarına, Cadılar Bayramı hediyesi

SONRAKİ HABER

‘Maaşımı alamıyorum hizmeti durduruyorum’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa