31 Ekim 2014 08:53

Serhildan ruhuyla mücadele ve dayanışmayı büyütelim!

Emek Partisi Kürdistan Örgütü yaptığı yazılı açıklama ile 1 Kasım’da dünyanın birçok ülkesinde Kobanê direnişi ile dayanışmak için aydınların çağrısıyla ‘Kobanê için, insanlık için’ sloganıyla yapılan eylemlere katılma çağrısı yaptı.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Kürdistan Örgütü yaptığı yazılı açıklama ile 1 Kasım’da dünyanın birçok ülkesinde Kobanê direnişi ile dayanışmak için aydınların çağrısıyla ‘Kobanê için, insanlık için’ sloganıyla yapılan eylemlere katılma çağrısı yaptı.

Yapılan açıklamada Kobanê’nin, emperyalizmin ve başını Türkiye’nin çektiği Bölge gericiliklerinin yarattığı IŞİD barbarlığına karşı 47 gündür direndiği vurgulanarak; “1 Kasım’da dünyanın birçok ülkesinden aydınların çağrısıyla bu direnişle dayanışmak için “Kobanê için, insanlık için” sloganıyla dünya genelinde eylemler düzenlenecek. Bugün Kobanê direnişi, sadece Kürtlerin değil; yaşam ve gelecekleri barbarlık ve emperyalizm tarafından kuşatılmış bütün mazlum halkların umut ışığı olmuştur. Bu nedenle işçi-emekçileri ve bütün halk güçlerini ‘1 Kasım Dünya Kobanê Günü’nü, serhildan ruhuyla halkların ortak mücadelesini; birlik ve dayanışmasını büyütme günü olarak alanlarda kutlamaya çağırıyoruz” denildi.

AKP Hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Kobanê’de IŞİD’e karşı PYD/YPG’yi “terör örgütü” ilan ederek bu mücadelenin karşısında yer aldığını bütün dünyaya ilan ettiği belirtilen açıklamada şöyle denildi “IŞİD’i destekleyerek Kobanê’nin düşmesini ve Kürt ulusal mücadelesini etkisizleştirmeyi amaçlayan AKP Hükümeti, bu tutumuyla ‘çözüm süreci’ni de çıkmaza sürüklemekte ve çatışma ortamına zemin hazırlamaktadır. Bugün AKP Hükümeti’nin yapması gereken Kobanê’ye destek eylemlerini yasaklamaya çalışmak, terörize etmek değil; IŞİD’e verdiği desteği keserek Rojava’daki Kürt kantonlarını tanıyarak halkların mücadele ve taleplerine kulak vermektir.

Emek Partisi Kürdistan Örgütü olarak çözümsüzlük ve savaş politikalarına karşı halklarımızın demokratik geleceğini birlikte kurmak için Kürt, Türk, Arap her milliyetten işçi sınıfını ve halklarımızı Kobanê ile dayanışma eylemlerini serhildan ruhuyla sahiplenmeye çağırıyoruz. 1 Kasım Dünya Kobanê Günü’nde emperyalizme, gericiliğe ve yarattıkları IŞİD barbarlığına karşı Kobanê’de direnenlere güç verelim; halklarımızın birlik, mücadele ve dayanışmasını büyütelim!”
(HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

2 gün geçti, hiçbir ilerleme olmadı

SONRAKİ HABER

Ermenek’te gerçeğe perde çekilmesine izin vermeyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...